Derrota en la pista del DVTK HUN-Therm (67-56)

22/11/2023

Valencia Basket cau en la seua visita al DVTK HUN-Therm. En un exigent i físic partit a casa d'un dels líders del grup de EuroLeague Women, que continua invicte, el conjunt taronja va tindre problemes en tots dos costats de la pista. Amb les absències de Raquel Carrera i Cristina Ouviña, Marie Gülich va tractar de liderar a un equip que va lluitar sense èxit davant un dur rival. El combinat de Rubén Burgos queda amb un 3-3 en la màxima competició europea.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Nadia Fingall i Marie Gülich. Estrenava el partit Casas amb una habitual penetració de la seua signatura. Jovanovic contestava per a anotar la primera de les seues. Les sensacions en l'inici eren que faltava tancar millor el rebot i moure més la pilota en atac. Per sort, les locals no van aprofitar eixos minuts i la igualtat en el marcador era màxima. El combinat de Rubén Burgos no trobava encert exterior, però els punts arribaven des de la pintura amb una gran Gülich. En defensa les jugadores no estaven ajustant bé i el tècnic taronja parava el partit. No obstant això, DVTK estrenyia arrere, provocant les pèrdues de Valencia Basket, i agafava un xicotet primer avantatge de 6 punts. Contell ho tallava i ara ho paraven les hongareses, que arremetien amb un 5-0 per a pujar la seua renda a 9. Fingall anotava un tir lliure per a reduir-lo al final del primer quart.

Amb dues canastres seguides, el conjunt taronja ajustava a 4 punts en l'inici del segon període, però DVTK estirava el xiclet de nou amb un 8-0 particular de la mà dels seus pivots, que estaven fent molt mal. La diferència pujava a 12 punts. Valencia Basket recuperava sensacions amb un bon parcial de 10-0, iniciat des del tir lliure i finalitzat amb triples de Romero i Allen, que reduïa a 2. El tècnic local parava el partit. A continuació, Gülich empatava el marcador, però Jovanovic frenava el 12-0. Encara que Romero responia de la mateixa manera, un 5-0 de les hongareses provocava el temps mort de Rubén Burgos. Charles ho pujava a 7 i el conjunt taronja només reduïa un punt des de la línia de personal al descans. A més, Milica Matic debutava oficialment amb l'equip en els segons finals (38-32).

Allen estrenava el tercer i Tadic anotava per partida doble, però a penes es movia el marcador. L'encert brillava per la seua absència. En l'equador del quart Fingall endollava un triple per a alçar la confiança de l'equip. Contell tancava el 5-0 per a retallar a 3. No obstant això, de nou Valencia Basket es quedava curt en el seu intent de remuntar. Jovanovic colpejava de 3 i el tècnic taronja demanava temps mort. Malgrat tot, la reacció no va arribar. Charles i Lelik pujava el parcial local a 10-0 i es quedava una màxima de 13 punts per a elles, que Casas reduïa amb una safata sobre la botzina.

Les sensacions no milloraven en l'inici de l'últim quart. La defensa feia aigües i DVTK pujava el seu avantatge a 15 punts. Rubén Burgos parava el partit. L'equip no arribava a les ajudes arrere i els tirs havien tornat a deixar d'entrar. La desesperació s'ensenyoria de la pista amb casa vegada menys temps en el marcador. L'equip va traure forces de davall de les pedres. Corrent i fent ús d'una incomensurable Gülich sota el cércol, Valencia Basket feia un 6-0, que trencava la barrera dels dobles dígits. L'entrenador hongarés demanava temps mort. Jovanovic tallava el parcial. Malgrat els esforços, el conjunt taronja no produïa suficients punts ni tampoc evitava que les hongareses anotaren. El triomf es quedava en el DVTK Arena.