Triomf coral en la primera visita al Zunder Palencia (77-101)

25/11/2023

Valencia Basket va tallar la seua ratxa de derrotes i va tornar a sumar fora de casa en la Liga Endesa en imposar-se en la pista del Zunder Palència per 77-101 en un triomf coral amb sis jugadors amb dobles dígits en anotació. L'equip taronja va començar el partit per darrere però va prendre el comandament del partit amb un parcial de 2-15 entre el final del primer quart i l'inici del segon amb l'encert exterior de Harper i Robertson. Ndiaye va encendre en defensa la reacció palentina que van executar Van der Vuurst i Franke per a tornar a empatar l’encontre però un altre parcial, impulsat esta vegada per Davies, manava el quadre valencià amb nou de renda al descans. Després de l'intermedi, els punts de Chris Jones van protegir l'avantatge i un moment d'inspiració de Harper i Ojeleye el va allargar i un altre de Reuvers encara més, per damunt de la vintena. L'equip taronja no va alçar el peu de l'accelerador defensiu en l'últim quart per a protegir el seu avantatge i sumar el seu huité triomf en la Liga Endesa.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. El pivot taronja va ficar la primera del partit amb un llançament des de la seua distància favorita però el quadre local va respondre amb un parcial de 5-0 que va tallar el propi Davies de nou des de mitjana distància. L'equip morat feia mal amb segones opcions i un mat de Pasecniks posava el 9-4 al pas pel minut 4. Xabi va convertir en dos punts una estratègia de fons i Inglis un rebot ofensiu en un 2+1 per a equilibrar-ho en arribar a la meitat del primer acte però Haarms i Van Der Vuurst mantenien per damunt al quadre local amb el 14-11. Jones i Davies no deixaven créixer la renda palentina i en el seu partit 200 amb la nostra elàstica, Puerto va convertir el primer triple taronja i després va posar per damunt al Valencia Basket per primera vegada en el partit. Un triple de Harper va allargar el parcial valencià i va portar a Marco Justo a demanar temps mort. Brown ho va tallar en 0-8 però Pradilla ho deixava en 20-25 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de Harper, que després va assistir a Reuvers per a la cistella que posava l'avantatge per primera vegada en la desena. Un triple de Ojeleye va ser replicat per un Van der Vuurst que va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip. Un altre triple, obra d'Ortega, posava el 28-33 abans que Harper ho retornara. Benite i Robertson, amb dos seguits, van mantindre obert el festival de triples per a tornar a estirar l'avantatge valencià, però tres accions defensives d'energia de Ndiaye van permetre al Zunder Palència retornar el parcial i posar el 41-42 a quatre minuts per al descans. Després del temps mort, Davies va tallar el parcial des de la mitjana distància però un triple de Franke va empatar l’encontre. Davies també va convertir des de darrere de l'arc, Jones va córrer el camp per a anotar una bombita i el propi Davies habilitava a Xabi perquè anotara sol baix l’anella. El pivot taronja va continuar sumant per a anar-se amb 14 punts i 20 de valoració a l'intermedi, Inglis es va fabricar la cistella en la pintura i Harper no va perdonar des de la línia de personal per a manar el partit al descans amb 47-56.

La segona meitat va començar amb un triple de Josep Puerto que Pasecniks va retornar amb un 2+1. Davies i Jones retornaven les cistelles locals per a mantindre l'avantatge estable i una bona circulació de pilota va acabar amb un mat de Puerto, però un triple de Benite posava el 57-65 en arribar a la meitat del tercer quart. Set punts seguits de Jones van replicar a l'encert exterior dels locals i van tornar a allargar l'avantatge taronja, que amb un 2+1 de Harper i cinc punts seguits de Ojeleye va aconseguir una nova màxima i tot i el triple de Van der Vuurst, un alley-oop baixat per Reuvers ho deixava en 64-82 amb deu minuts per jugar.

El propi Reuvers va encadenar altres cinc punts en el primer minut de l'últim acte per a fer créixer l'avantatge per damunt de la vintena. De nou Ndiaye, esta vegada anotant, va despertar a l'equip morat però un triple de Robertson i la defensa valenciana van contindre eixa reacció per a entrar amb 21 d'avantatge als últims cinc minuts de l’encontre. Encara que Reuvers va clavar un triple que va posar una nova màxima, l'orgull de Benite va representar al dels palentins que van maquillar un poc el marcador que amb una estirada final de Robertson es va quedar en 77-101.