Valencia Basket li guanya el lideratge a Casademont Zaragoza (54-70)

23/12/2023

Valencia Basket gana el duel directe contra el Casademont Zaragoza en el Príncep Felip pel lideratge de la LF Endesa. El conjunt de Rubén Burgos va mostrar un treball providencial durant els 40 minuts en defensa i va oferir una ofensiva coral sota el lideratge de Carrera per a no donar opcions a les aragoneses. Les locals posen fi a una ratxa de 10 victòries seguides. Amb aquest triomf tots dos equips queden amb un 11-2, però Valencia Basket queda líder gràcies al average.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Arrancaven les locals amb un parcial de 7-0, que Valencia Basket retornava amb un 4-0. No obstant això, durant els primers minuts estaven elles per davant tota l'estona, encara que fora per una diferència de 2 punts. Feia falta ajustar en defensa i trobar millors tirs. Fiebich estava fent molt mal. En la recta final del quart, les de Rubén Burgos feien un 5-0 que les posava amb un +1 entre Gülich i Casas. Per desgràcia, Gimeno anotava un triple que retornava l'avantatge local a 2 punts.

Gimeno tornava anotar en l'inici del segon, però arribava llavors la reacció taronja. Un 6-0 que donava el primer avantatge visitant de 2 punts provocava el primer temps mort de Cantero. Malgrat tot, Valencia Basket va continuar colpejant amb contundència a partir d'una providencial defensa i control del rebot defensiu i ofensiu. Atkinson frenava el 10-0, però les de Rubén Burgos van continuar obrint bretxa liderades per una Carrera que colpejava des de dins i des de fora. Només 4 punts d'elles en 5 minuts. A cada canastra d'elles el tècnic taronja demanava temps mort per a evitar una remuntada local. I va funcionar. Valencia Basket s'anava amb una renda de 10 punts al descans (32-42).

Diallo estrenava el tercer amb un 4-0 i Rubén Burgos demanava temps mort. La rèplica arribava amb el mateix parcial entre Carrera i Torrens. A continuació, se succeïen uns minuts en què les defenses s'imposaven i el marcador no es movia per a cap dels dos equips. Trencaven la sequia les locals amb un 5-0 liderat per Fiebich, que acurtava les distàncies, però Valencia Basket no deixava que fora a més. Romero i Casas responien de la mateixa manera i ara ho parava Cantero. Ouviña anotava per a retornar la màxima taronja de 12 punts, que Hermosa deixava en 10 al final del període.

L'últim arrancava amb un intercanvi de canastres, que Ortiz fulminava amb un 5-0 i provocava el temps mort de Burgos. La diferència estava en 5 punts. Casademont Zaragoza estava defensant en zona i Valencia Basket estava tenint problemes. De nou, l'equip taronja trobava solucions i tornava a obrir bretxa a través d'un enorme treball defensiu tallant línies de passada i trobant molt bé a les interiors amb el joc del pick and roll. 9-0 per a pujar la màxima a 14 i forçar el temps mort de Cantero a 2 minuts del final. Casademont Zaragoza no va saber reaccionar davant el mur taronja i el triomf se n'anava a València.