Cruel derrota davant el Panathinaikos Aktor Athens (81-82)

05/01/2024

La primera meitat va estar molt igualada i va vindre marcada per l'encert interior dels dos equips i els constants viatges a la línia del tir lliure encara que l'equip taronja va estar per davant bona part del temps, es va carregar de personals en els seus interiors, es va haver d'ajustar en la part final del segon quart i el partit es va ser empatat a l'intermedi. Mitoglou i Vildoza li van donar una bona renda a l'equip grec en l'inici de la segona meitat però l'entrada de Inglis i especialment de Harper va suposar un parcial de 10-0 per a recuperar-se i tornar a equilibrar el partit. L'equip taronja va tancar la seua anella durant els primers quatre minuts de l'últim acte i va fer créixer un poc el seu avantatge, però l'aparició ofensiva dels exteriors del Panathinaikos deixava el partit empatat en arribar als dos minuts finals. En un final apretat l'equip taronja va tindre dos tirs per a guanyar però una falta en el rebot xiulada a Lessort amb 1,9 segons per jugar que li va permetre anotar un tir lliure va decidir el partit.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Nate Reuvers. Un encert de Nate va replicar a la cistella inicial de Mitoglou però cinc punts seguits de Grigonis col·locaven el 2-7 encara que un tir lliure de Jones i un triple de Robertson van activar un poc l'ofensiva taronja. I dos tirs lliures de Semi i una safata en transició de Inglis van posar per primera vegada per damunt al quadre taronja. Jones primer va trobar a Reuvers per al mat i després a Semi per a la cistella després de rebot ofensiu encara que Lessort i Nunn ho empataven a 14 al pas pel minut 7. Un 2+1 i una safata després de recuperació de Jones estiraven un poc la renda taronja, que Anderson baixant un alley-oop i Davies amb una cistella en rebot ofensiu van protegir però l'aparició ofensiva de Juancho Hernangómez ho deixava en 23-22 al final del primer quart.

Anderson es va fabricar la cistella en el pal baix i Pradilla es va trobar una pilota solta per a convertir-la en dos punts abans d'una antiesportiva sobre Grigonis que es va quedar en una jugada de dos punts. Davies tallant pel carril del centre i Harper atacant l’anella amb decisió la protegien i el propi Davies des de la mitjana distància l'ampliava a set abans d'un triple de Vildoza per al 33-29. Jovic se’l va retornar en la següent acció però els interiors de l'equip taronja es van carregar de faltes, la qual cosa va obligar a Mumbrú a haver d'usar a Ojeleye al quatre. L'equip grec treia viatges a la línia del tir lliure i el segon triple de Vildoza li donava la volta al marcador per a posar el 36-37 a quatre minuts per al descans. Xabi des de la línia de personal va tallar el parcial en 0-8 però les faltes xiulades sobre Antetokounmpo li portaven al tir lliure i van provocar una tècnica a Mumbrú per protestar per a mantindre a dalt als grecs. Valencia Basket es va posar en zona i amb un 2+1 de Jones i un triple de Ojeleye va recuperar momentàniament el comandament però l'equip grec va atacar millor en la recta final de la primera meitat. Una acció individual de Semi després de rebot ofensiu i un triple de Grant ho deixaven empatat a 47 en arribar al descans.

La segona meitat va començar dos triples de Mitoglou que van disparar l'avantatge verd abans que una recuperació acabara en triple de Robertson. Vildoza posava el 50-59 en arribar a la meitat del tercer quart abans que una bona circulació acabara en un mat de Davies i una bona defensa en un triple de Harper. Una estratègia de banda va acabar amb Ojeleye anotant en la pintura i un tap de Davies va permetre a l'equip taronja córrer perquè un altre triple de Harper allargara el parcial local i obligara a Ataman a parar el partit. Un triple de Vildoza tallava el parcial en 10-0 i col·locava el 60-62 però Jovic va trobar el camí a l’anella i un 3+1 de Harper era replicat per un triple de Nunn per a mantindre-ho equilibrat. Una cistella amb addicional de Reuvers ho deixava en 69-66 amb deu minuts per jugar.

Un palmeig de Xabi i una bona circulació que va acabar amb Ojeleye anotant a taula permetien fer créixer un poc l'avantatge d'un equip taronja que va tancar la seua anella durant quatre minuts fins que un triple de Vildoza posava el 73-69 a cinc minuts del final. Lessort des del tir lliure baixava l'avantatge local a tres abans que Inglis es fabricara la cistella en la pintura i Grant anotara des de la mitjana distància. Encara que Davies també va convertir des de la seua distància fetitxe, un triple de Grigonis i un palmeig de Lessort ho empataven a 77 en entrar en els últims dos minuts. La fam carregant el rebot ofensiu li va donar a l'equip taronja una segona i una tercera oportunitat que van acabar en un 2+1 de Inglis, Grant no va perdonar des de la línia de personal i els dos equips van intercanviar fallades en el tir amb 80-79 ja en el minut final. Jones es va deixar un des del tir lliure i Vildoza ho va empatar a 81 amb 18,8 segons per jugar. Harper va atacar l’anella, va fallar i se li va xiular una falta a Davies en el rebot que li va donar a Lessort tirs lliures i va anotar el segon per a posar el 81-82 amb 1,9 per jugar. El triple per a guanyar de Ojeleye no va entrar i la victòria va ser per al Panathinaikos Athens per 81-82.