Triomf davant Lointek Gernika en una bona segona part (72-59)

06/01/2024

Valencia Basket trau una bona victòria davant Lointek Gernika a la Fonteta gràcies a una bona segona part en la qual li va donar la volta a una primera part espessa. Les jugadores més destacades van ser Awa Fam i Queralt Casas. El conjunt taronja manté el lideratge amb un 14-2, amb la novena victòria seguida en LF Endesa.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Elena Buenavida, Nadia Fingall i Merritt Hempe. El duel arrancava amb un 5-0 entre Buenavida i Hempe que contestava Lointek Gernika de la mateixa manera per a empatar. El conjunt taronja estava fent les coses bastant bé, encara que estava tenint problemes per a arribar a algunes ajudes en defensa. L'equip no va tardar a ajustar. Com ja estava sent habitual en els últims partits faltava encert, però encara així l'equip va trobar bons tirs davall del cércol per a fer un parcial de 9-2, amb Awa Fam de protagonista, i provocar el temps mort de les basques. Watts reduïa a 5 la diferència al final del primer quart.

L'inici del segon quart es va convertir en un intercanvi de canastres en el qual el combinat visitant estava anotant fàcil, amb molt d'encert exterior d'elles. Rubén Burgos parava el partit transcorreguts tres minuts per a tornar a ajustar arrere. Encara que el problema continuava estant en l'atac. A Valencia Basket li costava horrors anotar. Lointek Gernika havia reduït a 1 punt. El tècnic taronja demanava temps muertode nou, però entre Milapie i Buch posaven a Lointek Gernika tres a dalt. El parcial era de 1-10 per a elles. El conjunt taronja va trobar solucions sota el cércol, però calia tornar a la defensa del primer quart. La renda de les basques pujava a 7 punts. Fam ho reduïa a 5 en rebot ofensiu al descans (27-32).

La dinàmica després del descans era molt semblant. Lointek Gernika continuava encertat, mentre que Valencia Basket no es trobava lluny de canastra. A més, les pèrdues estaven sent un llast, perquè elles aprofitaven en les transicions. Després d'un xicotet 4-0 taronja, Lointek Gernika demanava temps mort. Buenavida anotava un triple a continuació que suposava un colp sobre la taula i alçar a la Fonteta. El parcial arribava a 9-0 i l'avantatge a 3 punts, després de canastra de Casas. Madera ho frenava, però les taronja van continuar colpejant, aprofitant que les visitants no veien el cércol. El parcial era de 19-3 i la renda de 10 punts al final del tercer quart.

El vendaval taronja continuava creixent. De la mà de Romero el parcial pujava a 23-3 amb un avantatge de 14 punts. En aquesta ocasió era Milapie qui ho parava i iniciava una rèplica de les seues de 7-0, per a reduir a la meitat la diferència. De nou l'encert exterior de Romero apareixia per a donar oxigen, encara que Lointek Gernika seguia molt ficat en partit. Un altre 4-0 per a reduir un poc més i Carrera ho parava. No obstant això, després de triple de Buch Rubén Burgos demanava temps mort. Bona reacció amb un 8-0, deixant un còmode matalàs de 13 punts i provocar el temps mort rival mancant 3 minuts. Carrera ho deixava en 11-0 i +16, però Watts ho tallava des del tir lliure. Per fortuna, Valencia Basket tenia segellada la victòria.