Derrota a la Fonteta davant Zalgiris Kaunas (79-84)

09/01/2024

València Basket no va poder canviar la seua dinàmica negativa en caure a la Fonteta davant el Zalgiris Kaunas per 79-84 en un partit en el qual el conjunt lituà va anar manant durant tota la primera meitat després d'un primer quart quasi perfecte en atac i encara que l'equip taronja va millorar arrere en el segon, va continuar trobant moltes cistelles de mèrit i viatges al tir lliure per a anar-se guanyant per sis al descans. Després de l'intermedi, Valencia Basket va eixir més dur darrere i va aconseguir posar-se per davant amb els punts de Davies i Jones per a entrar en un partit igualat a l'últim acte. L'equip taronja va continuar defensant i es va posar per damunt amb una estirada ofensiva de Ojeleye, però el va costar anotar en la recta final i els triples d'Evans van donar un avantatge que el Zalgiris va saber protegir per a traure la seua quarta victòria consecutiva a la Fonteta.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Justin Anderson, Damien Inglis i Brandon Davies. L'equip taronja va eixir fred en atac i ho va aprofitar l'equip lituà per a un parcial d'eixida de 0-6 que va tallar Davies des del tir lliure i que Xabi i Damien amb safates en transició van retornar el parcial. El quadre verd va tornar a posar-se per davant amb viatges al tir lliure però Davies i Jones des de la mitjana distància no deixaven créixer la renda visitant. Smits i un triple d'Evans posaven el 10-19 en arribar a la meitat del primer quart però Jones va ficar el primer triple taronja i Davies va esmaxar l’anella amb potència. Després de provocar la pèrdua, Jovic es va fabricar el corredor a l’anella però Zalgiris continuava anotant cistelles de molt de mèrit i traient tirs lliures per a defensar la seua renda. Un palmeig de Bouba i una safata de Jovic ho deixaven en 21-27 al final del primer quart.

L'equip taronja va pujar la intensitat darrere i Harper es va fabricar una acció individual per a portar a Trinchieri a parar el partit. Un triple de Smits col·locava el 24-31 però Harper va trobar a Pradilla per a convertir una pilota penjada en dos punts i Ojeleye no va perdonar des del tir lliure. El quadre lituà continuava produint cistelles en accions individuals per a mantindre estable el seu avantatge i Birutis baixava un alley-oop per al 30-39 en arribar a cinc minuts per al descans. Dos tirs lliures de Pradilla després de rebot ofensiu, una recuperació i un triple de Jones van encendre un poc a l'equip taronja però Zalgiris continuava viatjant al tir lliure. Inglis es va fabricar el ganxo però l'equip lituà va encadenar cinc punts per a tornar a estirar el seu avantatge abans d'un triple i una safata de Harper per a deixar-ho en 42-48 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb una cistella després de rebot ofensiu de Inglis, una recuperació i un encert des de la mitjana distància de Davies abans d'una antiesportiva sobre Birutis que es va quedar en un punt. Inglis en transició i Jones des del tir lliure continuaven retallant abans d'un triple d'Evans per al 50-54 al qual va replicar Pangos amb un altre. Una recuperació va permetre a Jones córrer el camp per a posar per primera vegada per damunt al quadre taronja i Davies va afonar un rebot ofensiu perquè Trinchieri parara el partit. Birutis va parar el parcial en 7-0 per al 57-56 però Davies va convertir des de la seua distància i des de la personal i Ojeleye es va deixar un en el tir lliure. Manek posava el 62-59 abans d'una safata de Jovic i un triple de Sumner per al 64-62 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb una cistella d'Anderson i una safata de Smits però un triple d'Evans posava una altra vegada a dalt als visitants amb el 66-67. Anderson va ser amb tot a l’anella per a la cistella abans d'una antiesportiva xiulada al propi aler taronja que va suposar una jugada de cinc punts per al 68-72 a sis minuts del final. L'equip taronja defensava però no trobava l’anella fins a un triple i dos tirs lliures de Ojeleye i una antiesportiva sobre l'aler taronja es va quedar en un punt anotat. Un altre triple d'Evans i una cistella de Ulanovas era el 74-77 dins dels últims dos minuts i encara que Davies no va perdonar des del tir lliure, Evans va repetir amb el seu sisé triple per al 76-80 a 74 segons del final. Davies va rebotejar en atac, va traure la falta i no va fallar des de la personal i després de dues bones defenses, va haver-hi una tècnica a Evans per traure la cama i la bola tornava a ser per a Zalgiris. Manek va convertir el 79-82 amb 15 segons i el triple de Ojeleye no va entrar i Ulanovas ho va matar des del tir lliure per al 79-84 final.