Valencia Basket assalta el Palau Blaugrana (76-79)

04/02/2024

València Basket va tancar el seu gira amb un triomf de prestigi en la pista del Barça per 76-79 en un partit en el qual l'equip taronja es va agarrar al partit en totes les circumstàncies. Ho va fer en la primera part malgrat la seua falta d'encert en el tir gràcies als punts de Ojeleye i quan el Barça va agafar una xicoteta renda, va fer un parcial de 0-7 en l'últim minut de la primera meitat impulsat per l'energia d'Anderson per a anar-se dues a baix al descans. Es va agarrar quan el corró ofensiu del Barça li va donar una renda de 14 punts amb un parcial de 0-19 per a donar-li la volta al marcador. Després del protagonisme ofensiu de Robertson en eixe parcial, va aparéixer Pradilla en l'últim acte per a sostindre l'ofensiva taronja i ser clau en un triomf que es va tancar arrere.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Justin Anderson, Josep Puerto, Damien Inglis i Nate Reuvers. La defensa taronja va provocar els errors de l'equip blaugrana en les primeres accions però no va aconseguir anotar fins que Inglis ho va fer en la pintura. Cinc punts de Da Silva van activar l'ofensiva local però un 2+1 de Jones i dos tirs lliures de Reuvers col·locaven per damunt al quadre taronja. Una acció individual de Jones va trobar la rèplica d'un triple de Kalinic per al 11-9 al pas pel minut 6. Willy Hernangómez va estirar l'avantatge local fins que Jones va trobar a Pradilla i Semi va traure una falta de tres tirs lliures, que no va desaprofitar. L'aler taronja va continuar traient viatges a la línia de personal però Willy continuava fent mal en la pintura abans que Jovic ficara el primer triple taronja del partit per a deixar-lo amb empat a 19 al final del primer quart.

L'equip taronja es va ficar en bonus abans que passaren dos minuts del segon acte i amb els viatges al tir lliure, l'equip blaugrana va anar construint un xicotet avantatge fins a una safata de Jovic i un encert des de la mitjana distància de Ojeleye. Dos encerts de Parker portaven a Mumbrú a parar el partit amb 29-23 a poc més de cinc minuts per al descans i amb els tirs lliures de Semi i Anderson va retallar el seu desavantatge abans que Parker i Vesely ho tornaren a estirar. Una transició culminada per Anderson i dos tirs lliures de Pangos van controlar el moment ofensiu de Parker però Laprovittola va aparéixer amb un triple i Kalinic feia mal des de la mitjana distància per a allargar l'avantatge local però Anderson va baixar un alley-oop i Puerto va clavar un triple per a retallar, la qual cosa unida a una recuperació i una falta sobre Anderson que li va donar dos tirs manava el partit al descans amb 40-38.

La segona meitat va començar amb el Barça retornant el parcial amb un 2+1 de Hernangómez i un triple de Brizuela, la qual cosa va portar a Mumbrú a gastar el temps mort quan s'havien només 47 segons del tercer quart amb 46-38. Tot i l'aturada, el Barça va fer més gran el parcial i va posar el seu màxim avantatge en deu abans que Jones ficara la primera cistella taronja de la segona meitat. El base taronja va trobar a Pradilla en la pintura i Xabi va anotar en una acció individual però el Barça continuava trobant punts fàcils per a ampliar el seu avantatge i portar a Mumbrú a tornar a parar el partit amb 56-44 en arribar a la meitat del tercer acte. L'equip blaugrana va arribar a manar per catorze però Ojeleye des del tir lliure i un ganxo de Pradilla van encadenar un parell d'encerts que van portar a Grimau a parar l’encontre. Però Jovic va trobar per dues vegades el camí a l’anella per a la safata per a mantindre obert un parcial que van allargar Pradilla convertint a taula i dos triples seguits de Ojeleye i Robertson per a deixar-ho en 58-60 amb deu minuts per jugar.

Robertson va començar l'últim acte convertint un nou triple abans que Laprovittola des del tir lliure tallara el parcial taronja en 0-19. L'escorta canadenc i Jovic van trobar el camí a l’anella per a la safata però Parra i Vesely retornaven els colps per al 64-67. Jokubaitis des del tir lliure i un encert de Vesely ho empataven a 68 amb un poc menys de sis minuts per jugar però Pradilla va convertir després de rebot ofensiu i es va deixar un des del tir lliure. L'ala-pivot aragonés va palmejar dins un tir malgrat una gran esmaxada de Satoransky, Pradilla va percutir a taula i després d'una bona defensa, trobava a Ojeleye per a la cistella tot i el contacte. Jones des de la mitjana distància retornava la safata de Brizuela però Parker va recuperar la pilota per a penjar-se i entrar amb 76-79 en l'últim minut. Jones i Parker van fallar i l'ofensiva taronja va ser massa llarga i va consumir la possessió sense poder arribar a tirar. Valencia Basket va tancar totes les opcions en l'última defensa fins que Laprovittola va tindre el triple per a manar el partit a la pròrroga, però el va fallar i el triomf va ser taronja per 76-79.