Al Playoff amb un triomf davant el Joventut Badalona (83-76)

04/05/2024

Valencia Basket es va agarrar des de la defensa i el treball col·lectiu a un partit en el qual no va trobar encert exterior per a imposar-se al Joventut Badalona per 83-76 i certificar la seua presència en el Playoff de la Liga Endesa per 18a temporada consecutiva. L'encert inicial en els triples de l'equip verd-i-negre ens va posar per davall en el primer quart però l'entrada de Jovic i Anderson va activar a l'equip taronja per a reaccionar amb un parcial de 10-0 per a acabar posant-se per davant i arribar manant al descans. L'equip taronja es va recolzar en la tripleta nacional formada per Xabi, Pradilla i Claver per a mantindre's per damunt en el tercer acte malgrat la falta d'encert en el tir exterior però mai va aconseguir consolidar l'avantatge davant un combatiu equip verd-i-negre i el partit va entrar empatat en els últims cinc minuts. En el moment més complicat, van aparéixer Chris Jones i especialment Semi Ojeleye, que va ficar un triple clau i va certificar el triomf des del tir lliure.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Alpha Kaba. Semi va convertir des de la mitjana distància la primera del partit però tres triples seguits de Kraag, Evans i Brodziansky van posar per davant al quadre visitant amb el 2-9. Un poderós rebot ofensiu de Ojeleye li va donar una segona oportunitat per a tallar el parcial en contra però Evans va ficar el seu segon triple per a posar el 4-12 en arribar a la meitat del primer quart. Xabi va anotar trepitjant la línia de tres però Tomic va estirar l'avantatge visitant fins a la desena. Anderson va ficar el primer triple taronja i Jovic li va furtar la cartera a Tomic per a habilitar la safata en transició de Inglis. Un 2+1 d'Anderson i un tir des de la mitjana distància de Inglis van allargar el parcial a un 10-0 per a empatar-lo encara que Ribas ho deixava en 16-18 al final del primer quart.

Un palmeig de Jovic i una estratègia de banda que Puerto va convertir en dos punts van culminar la remuntada local però Allen i un 2+1 d'Evans mantenien el partit en un canvi de comandament. Anderson primer va habilitar a Pradilla per a la safata i després es va fabricar el corredor a l’anella que portava al Joventut Badalona a parar el partit. Xabi des del tir lliure allargava el parcial abans d'un triple de Vives i una cistella de Tomic per a l'empat a 28 a quatre minuts per al descans. Un triple de Jones i un encert des de la mitjana distància de Pradilla mantenien per damunt al quadre taronja mentre la Penya bolcava el seu joc ofensiu en la superioritat d'alçada d’Ante Tomic per les nostres baixes en la posició de cinc. Un palmeig de Xabi i una safata amb rectificat de Semi donaven una xicoteta renda al quadre taronja però un triple de Vives ho deixava en 37-34 en arribar al descans.

Un triple de Andrews va empatar de nou l’encontre però Claver i una acció individual de Xabi van obrir un parcial que va allargar Ojeleye des del tir lliure i encara que Kraag el va tallar amb una cistella de molta intel·ligència, un 2+0 de Xabi i un triple de Claver (el tercer després de 17 intents) portaven a Dani Miret a gastar el temps mort. Encara que un triple de Vives col·locava el 48-42 en arribar a la meitat del tercer acte, Kaba culminava una transició però el quadre verd-i-negre va tornar a buscar a Tomic en la pintura per a acostar-se abans d'un 2+0 de Xabi i un ganxo de Pradilla. Ribas va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip repartint joc o anotant i encara que Anderson va aprofitar el seu viatge al tir lliure, Ruzic va anotar un triple per a posar a dos als visitants. Pradilla va culminar amb una bona finalització en la pintura i no va perdonar des del tir lliure per a deixar-ho en 60-54 amb deu minuts per jugar.

Després de diversos errors de tots dos costats, un palmeig d'Anderson trobava la rèplica d'una cistella de Andrews, un tir lliure de Busquets i un triple de Brodziansky per al 62-60. Puerto va ficar el quart triple taronja del partit i després d'una bona circulació, Inglis va trobar només a Anderson, que es va penjar amb un espectacular mat portant a Miret a parar la trobada amb una mica més de sis minuts per a acabar. Brodziansky i una antiesportiva xiulada a Anderson va permetre a l'equip visitant encadenar set punts i empatar el partit a 67 en entrar en els últims cinc minuts. En el moment més delicat del partit, tres punts de Jones i el primer triple convertit per Semi Ojeleye li donaven un poc d'oxigen al quadre taronja, Tomic es va deixar un des del tir lliure i Jones va convertir des de la mitjana distància abans que Inglis es deixara un altre tir lliure. Un triple d'Evans col·locava el 76-71 abans que una falta en atac fora la cinquena de Chris Jones amb dos minuts per jugar. L'equip taronja va tancar la seua anella amb dues bones defenses i Ojeleye va anar sumant des del tir lliure abans d'un triple de Busquets que ho apretava però el quadre taronja no va perdonar des de la línia de personal per a tancar un treballat triomf.