Valencia Basket s'estrena en Sant Julià amb un triomf davant ICL Manresa (84-67)

02/09/2016

Valencia Basket va començar la seua participació en el circuit de pretemporada Movistar amb un triomf davant el ICL Manresa (84-67) en la primera jornada del torneig de Sant Julià de Vilatorta. Un parcial de 18-4 en el segon quart va permetre a l'equip taronja mantindre’s per davant sense dificultats en una segona meitat en la qual va alternar moments brillants amb uns altres amb més imprecisions. Antoine Diot va debutar en la pretemporada amb 12 punts i 3 assistències, en un encontre en el qual també van destacar Sastre i Rafa Martínez (tots dos 11 punts amb tres triples cadascun) i John Bryant (13-6).

Pedro Martínez va començar el segon partit de preparació posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Pierre Oriola i Will Thomas. Joan Sastre va començar el partit amb dos triples seguits i Antoine Diot va replicar les dues cistelles de Andric per a posar el 10-4 amb quatre minuts jugats. Un nou triple de Rafa Martínez i una cistella d'Oriola mantenien l'avantatge taronja, encara que el despertar ofensiu de Suggs no permetia als homes de Pedro Martínez estirar la seua renda per sobre dels cinc punts. Dos triples seguits de Trapani i Suggs van posar a un a l'equip manresà (17-16), encara que l'entrada en pista de John Bryant va proporcionar quatre punts en la pintura, la qual cosa unida a una cistella després de rebot ofensiu de Sikma va posar el 21-16. Jankovic va respondre immediatament al triple de Belemene per a deixar el marcador en 24-19 després dels primers deu minuts.

L'equip del Bages va tornar a baixar la diferència a un sol punt però Sikma i Thomas van trobar punts baix l´anella, la qual cosa unida a una transició culminada per Oriola va portar a Ibon Navarro a parar el partit amb 29-23. Sikma i una cistella després de rebot ofensiu de Bryant van ampliar el parcial al 9-0 (33-23 min.15). Montáñez va trencar el parcial, però dues cistelles seguides de Diot van ampliar l'avantatge taronja fins als dotze punts. Bryant va assumir el protagonisme ofensiu amb tres cistelles seguides per a disparar la renda taronja fins als +16. Jankovic i Will Thomas van mantenir l'avantatge per a arribar amb 47-31 al descans.

La segona meitat va començar amb un triple de Suggs però San Emeterio, Thomas i un triple de Sastre van posar els 20 d'avantatge abans que s'hagueren consumit dos minuts del tercer quart (54-34). San Emeterio i Sastre van seguir produint per a un parcial d'11-0 que van tallar Cakarun i Auda. La dupla interior de Manresa va aprofitar les pèrdues de Valencia Basket per a baixar el seu desavantatge de 24 a 16 punts al pas per l'equador del tercer acte. Un triple de Auda i un alley-opp de Belemene van posar el 59-47, però una cistella de Rafa Martínez i un triple de Jankovic per a deixar-ho en 64-49 amb deu minuts per jugar.

Jankovic i un triple de Rafa Martínez van tornar a ampliar l'avantatge taronja en amb només un minut d'últim acte jugat (68-49). Cakarun va assumir per complet el protagonisme ofensiu dels seus per a impedir que l'avantatge es fera més gran malgrat el segon triple del quart de Rafa Martínez. Dues cistelles consecutives de Diot després de bones accions defensives i una acció generada pel base francés que va culminar San Emeterio va posar de nou el +20 (77-57). Sikma, bé des del triple o anotant després de rebot ofensiu, seguia produint en atac en els compassos finals, encara que l'encert final de Belemene i Suggs estabilitzava l'avantatge taronja. El jugador de l'equip EBA Emil Savic va disposar d'un poc de temps en la recta final de l´encontre, que va acabar amb un marcador de 84-67.