Patida victòria a Sevilla per a mantindre’s a dalt (85-90)

22/04/2017

Valencia Basket va acabar patint per a sumar la seus 21ª victòria en la Liga Endesa i recuperar el liderat de manera provisional amb un triomf en la pista del Real Betis Energia Plus (85-90). Després d'una primera meitat igualada, quatre triples seguits en l'inici de la segona part van posar per davant a l'equip taronja i un parcial de 2-11 en l'últim quart va mantindre la renda valenciana. Quan l'equip verd-i-blanc va apretar al final amb tres triples consecutius, Antoine Diot amb una cistella providencial i una estadística perfecta des del tir lliure va segellar el triomf per a Valencia Basket. El francès i San Emeterio, amb 15 punts cadascún, van ser els més destacats en el costat taronja.

L'entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Antoine Diot, Rafa Martínez, Romain Sato, Will Thomas i Mike Tobey. El pivot nord-americà va anotar des de la mitjana distancia la primera cistella taronja i encara que Lockett va donar els primers avantatges al conjunt sevillà en l'inici de partit, Tobey amb una esmaixada després de rebot ofensiu contenia l'espenta sevillana. El quadre andalús no va castigar a l'excés les pèrdues i les segones opcions concedides per l'equip taronja i un triple de Rafa Martínez va donar el primer avantatge a Valencia Basket (6-7 min.6). Quan Stojanovski es va unir a Lockett en l'ofensiva verd-i-blanca, el Real Betis va tornar a posar-se per davant arribant a manar per cinc, encara que Sikma va tallar el parcial en contra amb un ganxo en el pal baix. Després d'un triple de Marelja i un altre de Sastre, el marcador es va parar en 15-12 al final del primer quart.

Un alley-oop baixat per Sikma i un 2+0 de San Emeterio van marcar un bon inici de segon quart en el qual Valencia Basket es va posar per davant amb un triple de Sikma (17-19 min.12). Dubljevic des del tir lliure va allargar el parcial fins a un 2-12 abans que Mahalbasic anotara els seus dos llançaments des de la personal. Thomas amb un ganxo i Sastre des del tir lliure van elevar la renda taronja a sis (19-25) al pas per l'equador del segon quart. Una cistella de Milosevic i un triple d'Alfonso Sánchez van tornar a posar a un punt al quadre sevillà i encara que Sato va anotar des de la mitja distància, un nou triple de Sánchez empatava el partit a 27. Una cistella de Diot i dos tirs lliures de Will Thomas van donar un poc de marge a l'equip taronja, encara que Milosevic i dos tirs de Lockett ho tornaven a empatar. Dubljevic va anotar un ganxo, Cabezas un triple i Diot dos tirs lliures per a manar el partit al descans amb 34-35.

La segona meitat va començar amb un triple de Vives per a donar resposta a les cistelles de Triguero i Milosevic. Tres nous triples, en este cas d'Oriola, Will Thomas i Fernando San Emeterio, van donar el seu màxim avantatge fins a eixe moment a Valencia Basket (40-47 min. 23) i van forçar a Alejandro Martínez a parar el partit. Encara que Milosevic va tallar el parcial amb una esmaixada, San Emeterio li va donar rèplica amb una cistella en transició. Un triple de Marelja i els primers punts d'un DeVries que s'estrenava com a verd-i-blanc van acostar al Real Betis a tres punts, però un 2+1 de Fernando San Emeterio en transició defensava l'avantatge taronja (46-52 min.27). I malgrat la canastra de Mahalbasic, San Emeterio va tornar a aconseguir una nova canastra amb addicional. Sastre des del tir lliure i Diot en anotar sense oposició després d'un robatori posaven una màxima de +9 (50-59). Cabezas i Marelja van reactivar l'atac dels seus i DeVries amb un triple des de la cantonada acostava a dos punts al conjunt bètic, encara que Dubljevic li va respondre amb un altre triple després del temps mort. DeVries i Sastre van intercanviar punts i es va arribar amb un marcador de 59-64 amb deu minuts per jugar.

Oriola va anotar la primera cistella de l'últim acte i després d'uns minuts d'intercanvi d'errors, un altre encert de l'ala-pivot català des de la mitja distància mantenia set a dalt al quadre taronja. I Diot des del tir lliure després d'una antiesportiva i una tècnica a Alfonso Sánchez i una cistella de Sikma després de rebot ofensiu posaven per primera vegada a Valencia Basket per sobre de la desena d'avantatge a sis minuts del final (61-73). Encara que Mahalbasic va parar el parcial en 2-11, Oriola va anotar baix l’anella i San Emeterio amb una safata en transició per a donar resposta a cadascuna de les cistelles sevillanes perquè la renda visitant es mantinguera en dotze (65-77) mentre els minuts seguien caent. L'equip taronja va aconseguir diverses segones opcions molt valuoses encara que DeVries va anotar el seu segon triple i Milosevic el seu primer de la nit per a acostar a sis a l'equip sevillà a dos minuts i mig del final. Vives va traure una falta personal i va anotar els dos tirs lliures, i encara que Stojanovski va anotar un altre triple, Sastre va traure el coratge per a anar-se cap a l’anella i ficar la canastra que suposava el 74-81. El quart triple seguit dels sevillans no va entrar, Sastre només va aprofitar un dels tirs de la falta posterior i Milosevic sí va encertar amb els dos seus per al 76-82 a minut i mig del final. Real Betis va recuperar la pilota i després d'un rebot ofensiu, un 2+1 de Radicevic posava a tres al quadre andalús amb 54 segons per jugar. Diot es va inventar una cistella importantíssima amb una acció individual per a posar el 79-84, Radicevic va anotar la safata i després de la falta sobre Diot, el francès va anotar els seus dos tirs lliures, una cosa que tornaria a fer l'internacional gal tornaria a fer després de la cistella ràpida de Stojanovski. El macedoni repetiria anotant una altra safata a tres segons del final per a posar a tres als seus, i en este cas la falta ràpida va ser sobre Guillem Vives, que tampoc va perdonar des de la personal per a deixar el resultat definitiu en 85-90.