Derrota en el primer partit del cap de setmana a Barcelona (89-71)

17/11/2017

Valencia Basket no va poder mantindre la seua ratxa com a visitant en territori nacional i va caure derrotat en la pista del FC Barcelona Lassa per un marcador de 89-71 en partit de la huitena jornada de la Turkish Airlines Euroleague. L'equip taronja va ser per darrere en el marcador en tot moment i malgrat millorar la seua intensitat i la seua imatge en la segona meitat per a reduir el seu desavantatge, no es va poder refer del seu mal final de segon quart. El diumenge a la vesprada, nou compromís en este mateix escenari, en este cas corresponent a la Liga Endesa.

El partit va començar amb el quintet format per Sam Van Rossom, Erick Green, Joan Sastre, Fernando San Emeterio i Tibor Pleiss. Després de cinc punts de l'equip blaugrana i una safata de Sastre, Doornekamp va entrar en lloc de Green per a restablir el quintet desitjat per Vidorreta. Un tir lliure del canadenc i un triple de Van Rossom van posar a l'equip taronja a un punt (7-6 min. 4). Un 2+1 i una cistella llunyana de Pleiss van replicar a dos triples de Moerman, encara que l'equip català va donar una xicoteta estirada amb punts de Tomic i Heurtel (17-11). Una safata de Sastre en transició i un triple de Will Thomas van retallar el desavantatge a tres punts, encara que un triple d'Oriola i una cistella de mitja distància de Heurtel van tornar a ampliar la renda taronja i un mat de Pleiss deixava el marcador en 24-18 al final del primer acte.

Doornekamp al pal i Erick Green des de la mitja distància van anotar les primeres canastres del segon quart per a posar a dos a l'equip taronja, encara que Koponen va replicar amb un triple. Dubljevic es va inventar el ganxo en el pal baix però l'equip blaugrana va castigar amb dos nou triples d'Oriola i Koponen per a portar a Vidorreta a parar el partit amb 33-24. Un 2+1 de Vives va tallar el parcial en 8-0 i el màxim desavantatge fins a eixe moment en onze. Will Thomas des de la línia de personal ho va baixar a sis, però un 2+1 de Tomic tornaria a donar un avantatge de deu a l'equip català (40-30 min.17). Van Rossom va anotar una safata en transició, però els àrbitres van apreciar antiesportiva del base belga en l'eixida de pressió blaugrana que va propiciar una jugada de cinc punts de Pau Ribas per a posar el 45-32. El quadre taronja no va tindre fortuna en els següents atacs i el partit es va anar al descans amb 50-32 després d'un triple sobre la botzina de Pressey.

Guillem Vives va ficar per elevació i un palmeig de Will Thomas van anotar les primera cistelles taronja de la segona meitat, encara que Seraphin i Heurtel mantenien l'avantatge blaugrana en vint punts. Dos triples seguits de Vives i Sastre van posar el 56-42. Després d'un intercanvi de punts entre Seraphin i Pleiss, un triple de Hanga i un mat de Sanders van portar a Vidorreta a parar el partit amb 63-44 a cinc minuts i mig per al final del tercer quart. Pleiss es va fabricar la cistella, i encara que Sanders va fer mal atacant l’anella des de posicions properes a la cistella, Van Rossom i Thomas no deixaven que el FC Barcelona Lassa ampliara encara més l'avantatge. I un 3+1 de Rudez posava el 67-54 a dos minuts d'acabar el tercer quart. Tomic no va encertar en l’anella taronja i dos tirs lliures de Green i una cistella sobre la botzina de Pressey ho deixava en 71-56 amb deu minuts per jugar.

Dues cistelles seguides de Dubljevic i una millor intensitat defensiva suposaven un prometedor inici de quart, però al Valencia Basket li va faltar un poc d'encert exterior per a apretar més les clavilles al seu rival i no va poder baixar de tretze per culpa dels punts d'Oriola i a dues faltes en atac consecutives. Oriola, Ribas i Pressey van aprofitar eixe moment de desconcert ofensiu de l'equip taronja per a tornar a estirar la renda local per sobre dels vint punts. Un mat de Pleiss i un triple de Rudez van permetre a l'equip taronja entrar en els últims tres minuts amb un desavantatge menor, però Seraphin i Moerman no va permetre que la renda seguira baixant, per la qual cosa al final del partit es va arribar amb un resultat de 89-71.