Victòria contundent, cap de sèrie i tornada de Vives i San Emeterio (93-69)

13/05/2018

Valencia Basket va certificar la seua condició de cap de sèrie per al Playoff de la Liga Endesa després d'imposar-se al Movistar Estudiantes en la Fonteta per un resultat de 93-69. Malgrat que l'equip taronja va anar sempre per davant en el marcador i fins i tot va gaudir d'avantatges importants al final de la primera meitat, no va ser fins a l'últim quart quan va poder trencar el partit davant un combatiu equip col·legial. El dia en el qual entrava en el Top-5 d'anotadors de la història del Club, Bojan Dubljevic va ser el millor amb 18 punts, acompanyat pels 13 de Green, Buva i Abalde i d'un Guillem Vives que va tornar donant una excel·lent versió després de la seua lesió amb 13 punts i 4 assistències. Després de certificar un lloc entre els quatre primers per huitena vegada en les últimes nou temporades, l'equip taronja tindrà la setmana que ve un duel directe per a seguir mirant cap amunt davant el FC Barcelona Lassa.

L'entrenador Txus Vidorreta va començar el partit posant en pista el quintet format per Alberto Abalde, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Una cistella baix l’anella i un ganxo del pivot montenegrí li portaven a superar a Brad Branson i ficar-li en el Top-5 d'anotadors amb les dues primeres cistelles del partit, la qual cosa unida a una acció individual de Doornekamp donava un primer avantatge a l'equip taronja (6-0 min.4). Dubljevic seguia fent mal en la pintura, però Caner-Medley i Landesberg activaven l'ofensiva madrilenya. Sastre i Abalde mantenien la renda taronja, malgrat que Cvetkovic va ficar el primer triple del partit. La primera cistella de Buva en la Fonteta i un mat en transició de Will Thomas posaven el 16-9, encara que Landesberg seguia trobant l’anella per al quadre col·legial. Els tirs lliures de Buva i San Emeterio equilibraven els punts de Brown, però una cistella de Caner-Medley ho deixava en 21-17 en acabar el primer quart.

Un encert de Green des de la mitja distància i una cistella de Brizuela van obrir el segon acte i Vicedo i Brown van empatar el partit a 23. Guillem Vives va tornar a la pista després de la seua lesió i el Movistar Estudiantes va seguir allargant el parcial al seu favor per a posar-se tres a dalt, la qual cosa va portar a Vidorreta a parar el partit. Un mat després de robatori de Green va trencar el parcial en contra, però Vicedo va convertir un triple que era el 25-29. Erick Green li va replicar immediatament ficant el primer triple taronja i Dubljevic es va fabricar la cistella baix l’anella per a tornar a posar per davant al quadre taronja. Una tècnica a Maldonado va acabar amb una jugada de tres punts i un triple de Will Thomas va allargar el parcial a un 11-0 que va portar al tècnic col·legial a parar el partit amb 36-29. Landesberg va traure personal per a anotar des de la línia però Will Thomas i Dubljevic es van fer grans baix la cistella i un triple del montenegrí va elevar la renda taronja als onze (43-32 min.18). Omar Cook agarrava als seus traient faltes per a anar al tir lliure, però Abalde va convertir un triple i una cistella amb addicional per a manar el partit al descans amb 49-36.

Un ganxo de Dubljevic i un mat de Will Thomas van obrir la segona meitat abans d'un triple d'Omar Cook i una cistella de Brizuela. Un triple de Caner-Medley baixava la renda taronja de la desena, però una acció individual de Abalde i un mat de Dubljevic posaven el 57-44 al pas pel minut 24. Movistar Estudiants va trobar l'encert en el tir exterior que li va faltar en la primera meitat però Vives atacava el cèrcol amb encert. trobava a Hlinason per al alley-oop o ficava un triple per a tornar a disparar l'avantatge local (64-48 min.27). Vicedo i Caner-Medley van contestar amb dos triples consecutius i encara que Hlinason va esmaxar l’anella, Caner-Medley es fabricava els punts i Vicedo va ficar un triple per a posar a set als seus. Vives va anotar en transició després d'una bona defensa i un triple de Erick Green deixava el marcador en 71-59 amb deu minuts per jugar.

Un palmeig de Buva, un triple de Green i la bona defensa van elevar l'avantatge local a 17 punts a set minuts i mig de la botzina final, però Movistar Estudiants no havia dit la seua última paraula i es negava a soltar-se del partit amb els punts de Suton i Brown. A l'equip taronja li va costar anotar en les següents accions i el quadre madrileny es va acostar a onze, però Guillem Vives va trencar el parcial amb una acció individual i el partit va entrar amb 80-67 en els últims quatre minuts. I després d'una bona defensa, una cistella amb addicional de Joan Sastre llançava al Valencia Basket cap al triomf, una cosa que van acabar de certificar els tirs lliures de Dubljevic i una acció individual de Will Thomas. En els últims compassos, l'equip col·legial no va trobar l'encert i Ivan Buva va aprofitar per a anar-se als 13 punts en el seu primer partit en la Fonteta. Amb la botzina final, victòria 22 amb un resultat de 93-69 i el factor pista garantit en el Playoff.