La Fonteta crema per a aconseguir el primer punt de semifinals (69-64)

19/03/2019

València Basket colpeja primer en les semifinals de la 7Days Eurocup a l'imposar-se a Unics Kazan en un partit tremendament dur que es va decidir en les últimes jugades. Els punts al pal de Will en els moments finals sentencien el primer pas de les semifinals.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Matt Thomas, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Un encert des de la mitjana distància de Matt va replicar a l'inicial de Ejim però el canadenc i Morgan van posar per davant a l'equip rus en els primers minuts (2-6 min.3). L'equip taronja tenia problemes per a anotar i el Unics el va aprofitar per a agafar sis punts de renda abans d'un tir lliure de Will i una safata i dos tirs lliures de San Emeterio per a retallar. Una cistella després de rebot ofensiu de Ejim va trencar el parcial taronja i Mike Tobey també de segona opció li va replicar. El propi Tobey ho va empatar des del tir lliure i Doornekamp des de la personal posava per primera vegada per damunt al Valencia Basket amb el 11-10 al final del primer acte.

Les defenses feien difícil anotar en els dos costats i un triple de Ejim va ser la primera cistella del segon acte consumits més de dos minuts. Una anella passada de Van Rossom va obtindre la resposta d'un triple de Ponkrashov, però Samy va trobar a Tobey per al alley-oop i posar el 15-16. El partit va pujar d'intensitat física i el Unics Kazan va estirar el seu avantatge a cinc de la mà de Ndour i McCollum abans d'un triple de Dubljevic. La permissivitat arbitral va deixar córrer a l'equip rus i després d'un mat de Ndour i un triple de McCollum, Ponsarnau ho va parar amb 18-25 a menys de cinc minuts per al descans. Van Rossom va convertir des de la mitjana distància i després d'una bona defensa i un rebot ofensiu, Matt Thomas va clavar el triple per a tornar a posar a dos a l'equip taronja. Klimenko va baixar el alley-oop però Abalde li va respondre amb un triple. McCollum es va fabricar una cistella amb addicional i Abalde la falta de tirs per a arribar al descans amb 28-30.

Un triple de San Emeterio va obrir la segona meitat encara que Morgan i Ndour mantenien per damunt a l'equip rus i una cistella en transició de Ejim posava el 31-36. San Emeterio amb una safata en transició va tallar el parcial en contra, McCollum va convertir un des de la personal i San Emeterio al pal es va erigir en el protagonista ofensiu de l'equip taronja. McCollum continuava traient faltes de tir i un ganxo de Kaimakoglou i una acció individual d'Henry van posar un màxim desavantatge per a Valencia Basket (35-43 min.28). Mike Tobey des del tir lliure i amb una cistella després de rebot ofensiu va reactivar un poc l'ofensiva taronja i Vives des del tir lliure va posar a tres a l'equip taronja. Ponkrashov va ficar un tir lliure, però Matt Thomas es va traure de la cistella una cistella amb addicional per línia de fons per a posar a un al Valencia Basket abans d'un triplàs de McCollum sobre la botzina final de quart per a arribar amb 44-48 a deu minuts del final.

Tobey va ficar la primera de l'últim quart, Ponkrashov li va respondre baix l’anella però Tobey va tornar a anotar trepitjant la línia de tres i Doornekamp des del tir lliure col·locava de nou a un al Valencia Basket. Kaimakoglou va convertir en dos punts una pilota que li va caure del cel i Doornekamp va traure el ganxo per a no deixar créixer el desavantatge, la qual cosa unida a una acció individual de Matt va tornar a posar per damunt a Valencia Basket. McCollum es va fabricar dos punts per al 53-54, Matt va clavar el triple i Morgan ho va empatar a 56 des de la mitjana distància a cinc minuts del final. Will va ficar la canastra pese l'oposició al “límit del reglament” de Morgan, Ejim va convertir baix l’anella després d'una bona jugada col·lectiva i Ndour va anotar dos tirs lliures per al 58-60. Guillem Vives va clavar el triple després d'un dins-fora, Unics va perdre la pilota en l'acció següent i una bona jugada col·lectiva va acabar amb una falta sobre l'intent de mat de Tobey, que només va ficar un dels seus tirs lliures. Unics no va anotar després d'una altra bona defensa i Will Thomas es va fabricar el ganxo per a entrar quatre a dalt en l'últim minut. Morgan va fallar el triple, Will li ho va tornar a portar al pal i amb 29 segons per jugar el marcador era de 66-60. Jamar Smith va traure la falta ràpida i va convertir els dos, San Emeterio va rebre una altra falta i tampoc va perdonar. Smith va ficar la safata ràpida però Valencia Basket va amagar bé la pilota i ja només quedaven nou segons quan San Emeterio va rebre una nova personal, que va castigar anotant el primer dels seus tirs lliures. Will va defensar l'última perquè la victòria i el primer punt de les semifinals es quedara a València per un resultat de 69-64.