07/02 19:00
LIGA ENDESA 19 Teledeporte
Fernando Buesa Arena
Laboral Kutxa
Valencia Basket Club
comprar entrada
10/02 20:30
EUROCUP Last32 J6 Teledeporte
Fonteta
Valencia Basket Club
Ewe Baskets Oldenburg
comprar entrada
comprar entrada

TEMPORADES

TEMPORADA 1986-87

Pots descarregar-les ací
N Nom Posició
- Fernando Jiménez 2ºEnt
- Toni Ferrer Ent
4 JA Lluch E
5 Angel Farré B
8 Bruno Squarzia A
9 Ron Crevier P
10 Howard Wood P
11 Javier Izquierdo A-P
12 Paco Guillem B
13 Víctor Pérez A
14 Leo Belloch A
15 Paco Pallardó A-P
També Van estar
N Nom Posició

EN ESPANYA...

Primera B - 7º Liga Regular

EN EUROPA...


  

-


 

El convuls estiu de 1986 en el València Club de Futbol va provocar la necessitat abandonar les distintes seccions que no tingueren a veure amb el futbol. L'equip de futbol decidix prescindir del basquetbol, que en eixe moment es troba en auge ja que s'acaba d'aconseguir l'ascens a la Primera B. El directiu encarregat de la secció de basquetbol, i bàsic perquè el nou club isquera avant era llavors Vicente Solá. Emergix la figura de Pipo Arnau, que coneixent la situació es posa en contacte amb Juan i Fernando Roig, a més de amb Paco Raga, a qui oferix la possibilitat de fer-se càrrec de la secció.

Durant este primer any, l'Associació de la Premsa, junt amb els germans Juan i Fernando Roig, es fan càrrec del patrocini del primer equip, l'Associació de la Premsa dóna nom a l'equip a canvi de l'estirada mediàtica, passant a denominar-se Valencia Hoja del Lunes. En la presidència durant este primer any, pren el comandament Antonio Egea, quedant Paco Raga com a vicepresident. I València Basket, tira a rodar, amb el cos tècnic format per Toni Ferrer i Fernando Jiménez i jugant en un lloc tan emblemàtic com el pavelló de Mislata.

L'ascens a la Primera B comporta una cosa abans desconeguda per al basquetbol d'elit a València: La presència de jugadors nord-americans. Els primers triats per al lloc són, irremeiablement, jugadors interiors. Arriba Howard Wood, un jugador molt complet per a l'època, amb una estatura limitada però amb un autèntic arsenal de recursos ofensius. La seua participació és vital i el record que deixa és tan satisfactòria que tornarà a ser requerit un poc més avant. Acompanyant Wood en l'interior, arriba el canadenc Ron Crevier, un taponador de 2'10 que va buscar la seua oportunitat a Chicago Bulls i Detroit Pistons abans de recalar a València.

La resta de la plantilla és eminentment valenciana, tots excepte Angel Farré, base esquerrà i a la fi un dels jugadors més importants de la plantilla. Completava la posició de base Paco Guillén, encara que no era estrany veure als dos al mateix temps en pista. En la posició d'escorta podíem veure a JA Lluch, acompanyat habitualment en el l'aler per Leo Belloch, primer capità de la història del València Basket.

Completaven la plantilla Víctor Pérez, Paco Pallardó, Javier Izquierdo i l'actual actor, Bruno Squarzia.

València disfrutava, gràcies a l'ascens, de basquetbol d'elit, i els cada vegada més espectadors que s'acostaven a Mislata contemplaven el naixement d'un equip que a poc a poc aniria creixent. Es tracta d'una temporada d'assentament, d'arribada a una divisió dura, en la que s'aconseguix mantindre's. Una vegada aconseguit, es produïx un canvi important en la presidència, Antonio Egea deixa el seu lloc a Fernando Roig, en un canvi que portarà aparellat un altre important, la denominació de l'equip passa a ser Pamesa València.