Triomf davant el Joventut Badalona a Salou per a obrir la pretemporada (79-72)

27/08/2023

Valencia Basket va obrir la seua pretemporada emportant-se la victòria en el III Torneig Vila de Salou en imposar-se al Joventut Badalona per 79-72. L'equip taronja va dominar bona part del partit gràcies a un parcial de 17-0 en el primer quart i malgrat que un parcial de 0-11 dels verd-i-negres els posava per davant en l'últim acte, Ojeleye (17 punts) i Davies (13 punts) van aparéixer en el moment delicat per a donar aire en un final de partit en el qual Pradilla i Puerto i un triple de Harper van assegurar el triomf.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Nate Reuvers i Bouba Touré. Dos tirs lliures del base islandés van ser els primers punts de la pretemporada i malgrat un triple de Ojeleye, l'equip verd-i-negre va trobar punts dels seus exteriors, amb un paper destacat de Kraag, i un palmeig de Brodziansky per a posar el 5-12 en arribar a la meitat del primer quart. Un mat després de rebot ofensiu de Semi i un altre de Reuvers en transició van obrir un parcial que van allargar un alley-oop que Harper li va manar a Touré i la primera cistella com taronja de Davies, la qual cosa va portar a Durán a parar el partit. Tot i l'aturada, una recuperació amb posterior cistella i un triple des de la cantonada de Jones i un encert des de la mitjana distància de Davies van fer més gran la ferida amb un parcial que deixava el marcador al final del primer quart en 20-12.

Jones anotava la primera del segon quart abans que Ribas deixara el parcial en 17-0. Davies continuava trobant el cércol però també el feia l'equip verd-i-negre per a no permetre que cresquera més la renda valenciana. Inglis es va fabricar en la pintura la seua primera cistella amb l'elàstica taronja però un 2+1 de Prey posava el 26-19 en arribar a la meitat del segon acte. L'aparició ofensiva de Andrews, anotant o assistint per al triple de Rodríguez, va trobar l'oposició de dos triples de Ojeleye i Robertson per a mantindre estable l'avantatge taronja. Una safata en acció individual de Robertson manava el partit al descans amb 36-27.

El conjunt català va eixir millor després del descans i va aprofitar la falta d'encert en els tirs pròxims dels interiors taronja per a retallar tot el seu desavantatge de la mà de Onuaku i Thomas amb un parcial que Puerto va tallar en 0-9 des del tir lliure. Una recuperació va permetre córrer a Davies per al mat que suposava un 2+0 i Harper primer habilitava amb una estratègia de banda per a la cistella de Puerto i després clavava el triple des de la cantonada per a mantindre per damunt al quadre taronja malgrat els esforços de Vives i Brodziansky. Un 2+1 de Reuvers i un mat de Touré van tornar a estirar la renda valenciana i un triple de Jones la col·locava de nou en la desena i l’estirada dels joves de la Penya es va trobar amb una cistella després de la pissarra de Mumbrú de Robertson i un mat de Ojeleye en transició per a deixar-ho en 56-47 amb deu minuts per jugar.

El Joventut Badalona va tornar a eixir millor després del canvi de quart liderats de nou per Onuaku i li van donar la volta al marcador amb un 2+0 amb antiesportiva sobre Allen i una cistella del propi pivot verd-i-negre per a posar el 56-58 amb un parcial de 0-11 que va tallar Davies amb un 2+1. Un encert de Ojeleye va replicar al triple de Vives i l'aler taronja va assistir primer a Davies per a la cistella i després es va inventar un 2+1 carregat de potència per a donar un poc d'aire a l'equip taronja. Malgrat els tirs lliures de Andrews, València Basket va pujar la intensitat del seu defensa i amb un palmeig de Pradilla i un triple de Puerto tornava a estirar la seua renda en entrar en els últims tres minuts amb 71-63. Tomic i Thomas van reduir però un triple de Pradilla col·locava de nou els huit de renda i un altre de Harper assegurava la victòria taronja, que acabava arribant per un marcador de 79-72.