Valencia Basket s'emporta el Estrella Damm “Ciutat de Maó” davant Dreamland Gran Canària (72-77)

02/09/2023

Valencia Basket es va emportar el torneig Estrella Damm “Ciutat de Maó” en imposar-se en la final al Dreamland Gran Canària per 72-77 en un partit en el qual Davies amb 15 punts i Robertson amb 11 van liderar una bona actuació del col·lectiu. Després d'un primer quart igualat en el qual l'ofensiva taronja es va sostindre en Davies, l'equip taronja va donar un primer colp a la meitat del segon quart i el va incrementar amb un parcial de 4-14 abans de la botzina de l'intermedi per a acabar la primera meitat li va permetre anar-se al descans amb 16 punts d'avantatge. L'equip canari es va aprofitar de les fallades des del tir lliure de l'equip taronja per a acostar-se, i encara que l'encert exterior va tornar a impulsar a Valencia Basket a recuperar el seu avantatge, un parcial dels canaris ho deixava tot obert per a l'últim acte. En el moment més complicat per al quadre taronja en la recta final, l'espurna de Harper i Reuvers va protegir l'avantatge perquè el triomf fora taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jared Harper, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Brandon Davies. L'encert exterior de l'equip canari li va permetre començar amb un parcial de 10-4 en els primers tres minuts amb Davies subjectant les primeres ofensives del quadre taronja. Malgrat un triple de Harper i tres punts seguits de Jones, Shurna mantenia per damunt al Dreamland Gran Canària en arribar a la meitat del primer acte. Un 2+1 de Davies i una acció individual de Ferrando van equilibrar els punts de Bordón i dos tirs lliures de Robertson van retornar els de Happ per a arribar amb 18-17 al final del primer quart.

Touré va posar un tap i va baixar un alley-oop en l'altre costat per a posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja però el conjunt canari castigava les pèrdues per a anotar. L'entrada de Hermannsson va millorar el to de l'equip, especialment arrere, i després d'uns minuts d'aturada ofensiva, primer Inglis i després dues accions seguides de Ojeleye van portar a Lakovic a parar el partit en arribar a cinc minuts del descans. Pese a l'aturada, una recuperació va habilitar a Harper per al triple i ampliar el parcial a 0-9 però Brussino i Slaughter retallaven per a posar el 24-30 al pas pel minut 17. Un mat de Ojeleye i un tir des de la mitjana distància de Davies defensaven la renda taronja i un triple de Robertson la posava per primera vegada per damunt de la desena. Jones i Davies van robar i van córrer per a anotar amb facilitat i van encadenar dos encerts per a estirar-la fins a un +15, però l'equip groc no va repetir l'error a la tercera i va circular la pilota amb intel·ligència per a la cistella de Pelos. Un triple de Reuvers i una acció individual de Jones manaven el partit al descans amb 30-46.

L'equip groc va eixir més agressiu després del descans i va tancar el seu cércol mentre Touré i Puerto no aprofitaven els seus viatges a la línia del tir lliure, la qual cosa unida a la inspiració de Landesberg i Brussino va suposar un parcial de 6-0 que va tallar Puerto amb un triple des de la cantonada. Reuvers també va encertar des de darrere de l'arc i Pradilla sí que va convertir des de la línia de personal, però l'equip canari trobava a les seues individualitats per a continuar anotant i arribar amb 42-54 al minut 25. Un triple de Kassius i un robatori de Ferrando que Puerto va culminar amb un espectacular mat va tornar a estirar l'avantatge valencià i portava a Lakovic a parar el partit només un minut després. Davies va convertir en dos punts un preciós passe de Jones però l'aparició de Bordón amb cinc punts seguits va contindre el moment taronja i una cistella de Pelos portava a Mumbrú a parar el partit amb 50-61, un marcador que ja no es va moure fins al final del tercer quart i que ho deixava tot obert per a l'últim acte.

Una cistella de Davies i un 2+0 de Inglis van replicar al triple de Salvó, al qual a més va respondre Robertson amb un altre encert després de l'arc en carrera per a tornar a estirar un poc més l'avantatge taronja. Encara que Inglis es feia gran en la pintura, Salvó continuava ficant triples i Pelos va anotar una anella passada que portava a Mumbrú a parar el partit amb 60-70 amb un poc més de cinc minuts per al final després d'un parell de males decisions en atac. Les entrades de Harper, que va córrer el camp per a la safata, i Reuvers van espavilar a l'ofensiva taronja, i arrere va pujar la intensitat per a tancar el cércol en les següents accions i entrar en els últims tres minuts amb deu d'avantatge. L'aparició de Landesberg va apretar el marcador i encara que Reuvers va clavar el triple que abans se li havia quedat fora de temps, la descaradura de Bordón va fer que s'entrara amb molt en joc en l'últim minut. L'equip groc va apretar per a rebaixar però sense opcions d'inquietar el triomf taronja, que va arribar per 72-77.

Fitxa tècnica

Dreamland Gran Canària 72 (18-12-20-22): Bassas (3), Brussino (11), Landesberg (8), Shurna (7), Lammers (1)- quintet inicial- Happ (4), Bordón (13), Slaughter (8), Salvó (7), Pelos (6), Kljajic (0), Prkacin (4)

València Basket 77 (17-29-15-16): Jones (7), Harper (8), Ojeleye (6), Inglis (6), Davies (15) - quintet inicial- Pradilla (2), Hermannsson (2), Touré (2), Puerto (5), Robertson (11), Reuvers (9), Ferrando (4)