Valencia Basket recupera el tron de Supercampeona d'Espanya (78-73)

01/10/2023

Va arribar el cinqué títol de la història de la secció femenina de Valencia Basket. L'equip de Rubén Burgos no va donar opció a Perfumerías Avenida en la final de la Supercopa LF Endesa en Gran Canària, desplegant un joc pràcticament perfecte en defensa i atac en la primera part i lluitant en un final igualat. El conjunt taronja recupera el tron de Supercampeona d'Espanya, que ja va aconseguir fa dues temporades. Encara que la plantilla va fer gala d'una excel·lent col·lectivitat, l'MVP se'l va emportar Raquel Carrera. Aquest és el primer títol que Valencia Basket reedita i el cinqué en el seu palmarés. Les vigents campiones d'Espanya continuen guanyant títols i el projecte continua fent passos cap avant.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Ho inaugurava Delaere per a Perfumerías Avenida i Casas contestava per a estrenar a Valencia Basket. Gran inici de les de Rubén Burgos, defensant bé i tancant el cércol i anant amb decisió a canastra. D'aquesta manera, l'equip arremetia amb un 12-0 que posava el primer avantatge en 10 punts, deixant al seu rival en només 2, transcorreguts 5 minuts partit. Vázquez demanava temps mort. Però Valencia Basket continuava implacable i va colpejar fins a fer un 18-0 i posar el +16 amb anotació repartida. En aqueix moment les de Salamanca frenaven la sagnia, però les taronja seguien sense quasi infal·libles. Gülich pujava a 17 la renda, encara que elles aconseguien retallar a 12 al final del primer quart.

Menys encert hi havia ara, però Valencia Basket mantenia l'avantatge. La defensa seguia igual de sòlida i els punts no van tardar a arribar per a continuar engrandint la renda, que pujava a 18 després de canastra de Romero, obligant a un altre temps mort de Vázquez. El seu equip, malgrat tot, no trobava solucions, i el conjunt taronja se sentia molt còmode en pista. 8-0 i l'avantatge pujava ara a 22 punts. Hartley ho parava des del triple, però Perfumerías Avenida no podia parar l'anotació de les de Rubén Burgos. Quin treball de l'equip als dos costats de la pista. Encara que Gülich deixava l'avantatge a continuació en 23, Domínguez anotava un triple sobre la botzina per a deixar el matalàs en 20 al descans (42-22).

El tercer no podia començar millor amb un 5-0 augmentava la renda a 25. L'únic ‘però’ era que les interiors Hempe i Gülich anaven ja molt carregades de faltes. Perfumerías Avenida retornava el 5-0 per a deixar-ho tot com estava. Més intenses en defensa estaven elles ara, però Valencia Basket tampoc havia baixat cap marxa. Un altre 5-0 i Vázquez parava el partit. Carrera pujava a 27 l'avantatge i les de Salamanca continuaven intentant retallar, però no aconseguien fer més que un 4-0, amb Domínguez tirant del carro. Les de Rubén Burgos no deixaven que s'allargara i tornaven a colpejar. Ara sí, amb un altre xicotet parcial de les azulonas que reduïa a 22, el tècnic taronja parava el partit. Es va produir llavors un intercanvi de canastres, però en la recta final de quart, amb Vilaró protagonista, Perfumerías Avenida aconseguia retallar a 18.

Torrens tallava el parcial en contra a l'inici de l'últim, però les de Salamanca s'havien crescut i veien possible la remuntada. Feien un 9-0 i ara estaven a 11 punts. Valencia Basket necessitava tornar a la defensa de la primera part i el principi del tercer quart i recuperar una mica de confiança en atac, després de diverses errades en diverses finalitzacions fàcils. Rubén Burgos parava el partit. L'equip no trobava solucions i Fasoula reduïa a 8 amb temps de sobres per a remuntar. Quedaven poc més de 5 minuts. Valencia Basket havia de calmar-se i aprofitar la renda, però no hi havia manera d'anotar. Domínguez no tardava a reduir a 7 punts. Hi havia temps mort en pista. Per fi, Romero anotava en joc donant oxigen mancant 3 minuts. Perfumerías Avenida s'ho creia i Gil retallava a 5 punts a minut i mig. Ouviña responia. El partit s'havia convertit en una batalla. A 45 segons Valencia Basket anava només 4 a dalt i Rubén Burgos parava el partit. Dos tirs lliures de Buenavida sentenciaven el partit mancant 5 segons. Patint, l'equip es va acabar portant la victòria i la Supercopa.