Sòlid triomf en la pista del Zalgiris Kaunas (72-87)

27/10/2023

València Basket va sumar el seu primer triomf com a visitant en la Turkish Airlines EuroLeague amb una demostració de solidesa per a imposar-se en la pista del Zalgiris Kaunas per 72-87. Després d'uns primers minuts d'igualtat, l'equip taronja li va donar un colp al partit amb un parcial de 3-19 entre el final del primer quart i l'inici del segon. Encara que Evans i Smits tractaven d'espavilar als seus, Valencia Basket va retornar els colps de la mà de Touré i Jones per a anar-se amb una renda de 22 punts al descans. L'equip taronja va contindre primer la reacció lituana des de la defensa i quan el Zalgiris Kaunas va trobar encert, van aparéixer Harper i Reuvers per a defensar l'avantatge ficats ja en l'últim acte. Malgrat l'aparició ofensiva d'Evans, Jones els va agafar el relleu ofensiu per a defensar l'avantatge i tancar el quart triomf en competició europea per 72-87.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Víctor Claver, Damien Inglis i Brandon Davies. El base taronja va ficar la primera del partit des de la mitjana distància i Davies va trobar a Claver en transició per al mat abans que Hayes anotara la primera cistella lituana. Un triple de Jones va trobar la resposta d'un altre de Giedraitis però Inglis des de la mitjana distància mantenia per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del primer acte amb el 7-9. Dos tirs lliures de Davies i un ganxo de Inglis defensaven l'avantatge taronja abans que Dimsa convertira un triple i Evans des del tir lliure posara el 12-13. L'equip taronja no va anotar però va tancar la seua anella i va trobar punts en la rotació amb un triple de Ojeleye, una acció individual de Harper i un fade-away sobre la botzina de quart de Reuvers per a arribar al final del primer acte amb 12-20.

Un alley-oop baixat per Touré va allargar el parcial taronja a un 0-9 abans d'un triple de Lekavicius al qual va respondre Ojeleye amb una cistella rere recuperació i Reuvers des de la mitjana distància per a posar la renda taronja per damunt de la desena per primera vegada. Un 2+1 de Touré i un triple des de la cantonada de Reuvers van fer més gran la ferida lituana abans que Smits després de rebot ofensiu posara el 17-32 a sis minuts per al descans. Harper va clavar el triple i Touré es va fer gran en la pintura per a anotar i disparar a vint l'avantatge taronja just en arribar a la meitat del segon quart. Smits tractava d'espavilar als seus però Touré continuava fent-se immens en el rebot ofensiu (9 punts en la primera part) abans d'un triple d'Evans per al 22-39. Jones va retornar l'encert des de darrere de l'arc i encara que Evans trobava espais, també ho feia Jones per a inventar-se una cistella amb addicional que posava un nou màxim avantatge. Smits va tornar a assumir el protagonisme ofensiu de l'equip local però un ganxo de Puerto i Davies des de la mitjana distància retornaven els colps i un triple des del centre del camp de Jovic manava el partit al descans amb 30-52.

L'esperada reacció lituana va arribar des de la defensa i encara que en les primeres accions a l'equip taronja li va costar anotar, també va mantindre la seua anella tancada fins que Davies des del tir lliure va ficar els primers punts de la segona meitat. Un triple de Robertson després del temps mort local posava un nou màxim avantatge abans que Dimsa ficara la primera cistella verda de la segona meitat consumits ja tres minuts. Pradilla va ficar dos tirs lliures perquè els dotze jugadors contribuïren ofensivament i Davies va anotar la safata però un 2+1 de Ulanovas i un triple de Smits posaven el 38-61 en arribar a la meitat del tercer quart. La pressió de l'equip lituà li va permetre encadenar sis punts per a rebaixar el seu desavantatge de la vintena i portar a Mumbrú a parar el partit amb 44-63. Ojeleye va tallar el parcial local des del tir lliure i encara que l'equip lituà trobava l’anella des del tir lliure, un ganxo de Reuvers i cinc punts seguits de Harper deixaven el marcador en 53-72 amb deu minuts per jugar.

L'últim quart va començar amb un triple llunyà de Harper i un mat després d'una estratègia de fons de Reuvers que tornaven a allargar l'avantatge taronja. Encara que Evans va eixir com a revulsiu, Jones i Ojeleye des de la mitjana distància anotaven prou per a entrar en els últims cinc minuts amb vint punts d'avantatge. Evans representava l'orgull lituà que, esperonat pel seu públic, tractava d'acostar-se en el marcador però Davies i Robertson anotaven per a mantindre estable l'avantatge taronja ficats ja en els últims tres minuts. Els últims compassos només van servir per a deixar el marcador final en 72-87.