Retorn a la senda de la victòria en LF Endesa davant Cadí La Seu (72-59)

28/10/2023

Valencia Basket torna a la senda de la victòria en LF Endesa després d'imposar-se a Cadí La Seu a la Fonteta. El conjunt taronja, en un partit marcat per ombres i llums per moments de partit, va saber traure el triomf davant un combatiu conjunt català. El combinat de Rubén Burgos posa el 4-1 en la competició nacional i continua mirant a dalt.

L'equip taronja va saltar a la Fonteta amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Nadia Fingall i Merritt Hempe. La primera del partit era per a Palma, però Fingall no tardava a contestar estrenant a Valencia Basket. Molt igualat el marcador en els primers compassos. Les de Rubén Burgos estaven movent bé la pilota i trobant bones canastres sota el cércol, però sense encert exterior. En defensa faltava arribar millor a les ajudes i tancar el rebot. Transcorregut l'equador del quart i amb taules en el resultat, Valencia Basket ajustava arrere, trepitjava l'accelerador i, amb els punts de Fingall i Hempe, feia un parcial de 9-0 que provocava el temps mort visitant. Malgrat tot, Hempe estava imparable i feia créixer encara més la diferència fins als 12. Mateixos punts que portava ella fins al moment. Un xicotet parcial visitant reduïa a 7 al final del primer quart.

En l'inici del segon Cadí La Seu es col·locava en defensa zonal, posant en problemes a Valencia Basket. El seu parcial continuava augmentant fins a quedar-se a només 3 punts. Rubén Burgos parava el partit. Després de diversos minuts de sequera, Gülich desembossava l'atac. La rèplica era de 9-2 per a retornar un xicotet matalàs de 10 punts. El triple de Ouviña que tancava eixe parcial provocava el temps mort de Téllez. El seu equip continuava mantenint-se en zona i Valencia Basket va continuar trobant la canastra tant dins com fora. El parcial pujava a 14-2 i la màxima a 14 punts. Les catalanes ho responien amb un 4-0, que el tècnic taronja no deixava que fora a més. Valencia Basket s'anava al descans amb 12 d'avantatge (39-27).

L'equip taronja va tornar una cosa espessa del vestuari. Cadí La Seu, més connectat, retallava la distància a 7 punts. Valencia Basket no tardava a reaccionar, responent amb un 7-0 que era pur oxigen, però les catalanes estaven en partit i bastant endollades i tornaven a reduir. Per sort, en eixe moment era Allen la que apareixia en el conjunt taronja per a fulminar l'intent de remuntada visitant. Amb 7 punts seguits de l'australiana, que col·locaven un avantatge de 12, Téllez demanava temps mort per al seu equip. Malgrat tot, la mateixa Allen pujava la renda a 14 al final del tercer quart.

Bec continuava en mode imparable. Amb el seu onzé punt seguit elevava la màxima fins als 16 punts en l'inici de l'últim. Valencia Basket començava a encarrilar la victòria. Mancant 5 minuts per al final, Cadí La Seu ja s'estava desesperant i l'equip el va aprofitar. Triple de Fingall i canastra de Gülich pujaven la renda fins als 21 punts. Téllez parava el partit. L'equip taronja ja es veia prop del triomf i no va baixar gens la defensa, provocant en molts casos que Cadí La Seu esgotara les seues possessions. Les catalanes intentaven fer parcials i arribaven a retallar fins a quedar-se a 12 punts. Contell ho liquidava amb un 2+1 mancant un minut per al final.