La falta d'encert condemna a Valencia Basket a Saragossa (59-47)

31/10/2023

Valencia Basket cau en la seua visita europea a Casademont Zaragoza. L'equip taronja, que va plantejar el partit bé des de la defensa, no va poder eixir amb un triomf del pavelló aragonés en un dia en què va llastrar de falta d'encert general. El conjunt taronja posa el 3-2 en la EuroLeague Women.

L'equip de Rubén Burgos va saltar al Príncep Felip amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Valencia Basket eixia molt seriós en defensa, arribant a les ajudes, robant pilotes i corrent. Això es traduïa en un 4-0 d'eixida, però faltava més fluïdesa ofensiva. Afortunadament, Casademont Zaragoza estava fallant molt sota el cércol. Després d'una nova canastra taronja que posava el 2-6, Cantero demanava temps mort. L'únic ha de Valencia Basket fins al moment estava en els tirs lliures. Romero ampliava la diferència amb 4 punts seguits, que pujava a 8, però Atkinson tallava el parcial després d'estar el seu equip diversos minuts sense anotar. Romero tornava a respondre. L'encert estava sent generalment baix en tots dos equips, però així i tot les taronja finalitzaven 6 a dalt el primer quart, deixant en 8 punts a les aragoneses.

El partit estava sent molt físic i s'imposaven les defenses. Transcorreguts 3 minuts del segon quart cap equip havia estrenat el marcador. Ho feia Casademont Zaragoza amb un 4-0, que reduïa a 2 i provocava el temps mort de Rubén Burgos. Per fi, transcorregut quasi mig quart, Casas trencava la sequera ofensiva, però no per molt de temps. Valencia Basket no estava prenent bones decisions en atac i això va provocar que les aragoneses pogueren córrer i feren un 5-0 que les posava un a dalt. Carrera empatava des del tir lliure, però Casademont Zaragoza va continuar colpejant i el seu parcial arribava a 9-1, amb avantatge de 4 punts. El tècnic taronja tornava a parar el partit. En aquesta ocasió era Fingall la que trencava la sequera, però les locals feien un 5-1 de final de quart que pujava a 6 la seua renda al descans (26-20).

La dinàmica seguia del costat local després del pas pels vestuaris. L'encert de Casademont Zaragoza estava en augment mentre el taronja continuava estancat. Valencia Basket no trobava solucions. Quan posaven el +14 per a elles en el marcador Rubén Burgos demanava temps mort, però l'equip no reaccionava. Els tirs lliures evidenciaven la desconnexió. Fiebich continuava posant terra pel mig amb 19 d'avantatge per a les aragoneses. El combinat de Rubén Burgos a base d'insistència feia un 11-3 liderat per Romero que anava reduint distàncies en el marcador. Holesinska anotava per a deixar-ho en 13, però un triple sobre la botzina de Torrens retallava el matalàs a 10 punts i millorava sensacions.

Encara que l'impuls havia sigut bo, Casademont Zaragoza retornava un +14 en l'inici de l'últim quart, però Valencia Basket no anava a baixar els braços i el retornava amb un 5-0 perquè Carrera i Casas deixaren en 9 la diferència. Cantero demanava temps mort i les seues responien amb un 4-0 que complicava la remuntada. L'encert va tornar a caure i cada vegada quedava menys temps. A més, les taronja s'havien carregat ràpid de faltes i les aragoneses estaven passant pel tir lliure. Valencia Basket va continuar insistint sense èxit de cara al cércol, com la resta del partit, i la victòria es quedava a Saragossa.