Derrota en la riba en la pista de Beretta Famila Schio (77-72)

29/11/2023

Valencia Basket cau en la riba en la pista de Beretta Famila Schio i tanca la primera volta de la EuroLeague Women amb un 3-4. El conjunt taronja, que va remuntar en el tercer quart un partit que se li havia posat costa amunt en la primera part, va patir un bloqueig en l'últim període, amb un important parcial local, que va fulminar les opcions de victòria.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Bec Allen, Marie Gülich i Merritt Hempe. L'equip local eixia com un al·luvió amb un 6-0 que parava Allen des del triple per a estrenar a Valencia Basket. No obstant això, Schio estava tancant bé el rebot i feia molt de mal en transició, fent un altre parcial per a posar el seu avantatge a 8 punts. En aquest cas era Gülich qui anotava per a frenar-lo, però les jugadores no aconseguien encadenar bones defenses amb bons atacs i Rubén Burgos parava el partit. Sottana pujava a 9 la diferència després de temps mort, però Valencia Basket reaccionava en tots dos costats de la pista amb un 6-1, que reduïa a 4 punts. Alguns errors sumats a la falta d'encert provocaven un 4-0 local, que Ouviña parava en una bona transició amb assistència de Casas. El tècnic de Schio demanava temps mort. Es produïa un intercanvi de punts que deixava la diferència en 7 punts al final del primer quart.

El segon arrancava amb una bonica penetració de Torrens, però les italianes sempre responien i Valencia Basket no estava sent capaç d'encadenar un bon parcial per a estrényer el marcador i remuntar. A més, Romero no tardava a cometre la seua tercera falta i tenint a Ouviña amb minuts limitats per la seua lesió. Després d'un 5-0 local, que pujava la seua renda a 11 punts, Carrera ho tallava sota el cércol, però amb el segon triple seguit de Penna, que ara elevava la màxima seua a 12, Rubén Burgos demanava temps mort. Llavors, Torrens es tirava a l'esquena l'atac taronja i colpejava amb un 6-0, retallant la meitat la diferència. Encara que, anotaven un tir lliure, el parcial va continuar. El parcial, amb una gran actitud defensiva, arribava a 11-1 i Valencia Basket estava a només 2 punts (39-37).

Les bones sensacions després del pas pel vestuari es mantenien. L'equip va eixir molt seriós en tots dos costats de la pista i propinava un 7-0 d'eixida compartint la pilota, posant un primer avantatge de 5 punts i provocant el temps mort local. Valencia Basket va continuar implacable i el parcial va pujar a 13-0 amb un avantatge d'11 punts. Transcorregut l'equador del quart Keys anotava els tres primers punts per al seu equip. Schio es retrobava amb la canastra i el conjunt taronja va aguantar la diferència alguns minuts, fins que la van reduir a 4 i Rubén Burgos parava el partit. El rebot tornava a llastrar. Entre Carrera i Torrens aconseguien ampliar mínimament l'avantatge fins a 7 punts i reduïen un al final del tercer quart.

Encara que Torrens anotava en l'inici de l'últim per a deixar la renda en 8 punts, Schio va continuar creient i valent-se de la defensa, el rebot i el tir de tres, responia amb un 8-0 que empatava el partit. Rubén Burgos demanava temps mort. L'equip, no obstant això, no trobava solucions en atac davant la defensa de les italianes. A elles ara els entrava tot. Valencia Basket estava bloquejat. El parcial ja arribava a 17-0 i la renda local a 9 punts. Un altre temps mort de Rubén Burgos. Schio ampliava a 19-0, amb la extaronja Parks haceidno mal, i l'avantatge a 11. A continuació ho tallava Allen des del triple. 8 punts amb 3 minuts per davant era possible. El tècnic local el parava. Malgrat tot, les italianes continuaven anotant i ja no va haver-hi marge per a la remuntada.