La defensa guia a la huitena victòria en LF Endesa (55-33)

02/12/2023

Valencia Basket suma la tercera victòria seguida en LF Endesa en un partit en el qual la defensa va guiar el camí, deixant per davall de 40 punts a Movistar Estudiantes. En el retorn a la Fonteta després de tres viatges consecutius, encara que l'anotació no va brillar, el combinat taronja va saber treballar des de la defensa per a tancar el triomf, amb Marie Gülich destacant en tots dos cércols. Les de Rubén Burgos queden amb un balanç de 8-2.

L'equip taronja va saltar a la Fonteta amb Leticia Romero, Elena Buenavida, Bec Allen, Nadia Fingall i Marie Gülich. Estrenava el partit Allen per a un Valencia Basket que va començar molt actiu, però poc encertat sota el cércol. Afortunadament, a Movistar Estudiantes no li estaven entrant ni els tirs lliures. Transcorreguts al voltant de 5 minuts de joc el parcial era de 7-1 per a les de Rubén Burgos i el tècnic visitant demanava temps mort. El parcial taronja ascendia a 13-1 i Mollenhauer anotava la primera canastra en joc per a Movistar Estudiantes mancant 2 minuts per al final del quart. Una vegada oberta la llanda, aconseguien reduir a 8 punts.

Amb un triple, Romero pujava a +11 en l'inici del segon quart. Eraunzetamurgil responia per a les seues. L'anotació continuava sent molt baixa per part de tots dos equips amb imprecisions en canastres fàcils que mantenien un marcador molt baix per a les altures del partit. Malgrat tot, Valencia Basket mantenia una renda que rondava els 10 punts. A poc a poc, l'equip va començar a imposar-se. Amb un 7-0 amb anotació repartida l'avantatge pujava a 16 punts i Gallego havia de demanar temps mort. Méndez tallava la sagnia a continuació. Un intercanvi de canastres fins al descans permetia al conjunt taronja marxar-se amb un bon +15 (32-17).

Després del pas pels vestuaris l'encert continuava brillant pro la seua absència. Només una canastra en joc per a cada equip en els primers 3 minuts. Les defenses s'imposaven. Arribava Gülich en eixe moment per a colpejar amb duresa a un Movistar Estudiants que, transcorregut l'equador del quart, no arribava encara als 20 punts. L'alemanya arremetia amb un 7-0 per a deixar la renda en +20. El tècnic visitant el parava. Després del temps mort Mawuli anotava el punt número 21 per a les madrilenyes. Torrens li agafava el testimoni a Gülich per a continuar posant terra pel mig i Fingall posava la guinda per a col·locar el +23.

En l'últim quart Valecia Basket va passar un període d'imprecisions en atac que va portar a Movistar Estudiantes a trencar la barrera dels 20 punts. Casas desembossava per a retornar l'avantatge i allunyar els fantasmes. No tardaven pujar a 26 la renda amb menys de 4 minuts de partit per disputar-se. El combinat de Rubén Burgos va continuar molt seriós en defensa i tancant el cércol davant un conjunt estudiantil que veia com se li escapava la possibilitat de remuntar. Arribava la huitena victòria en LF Endesa davant la Fonteta.