Derrota davant el Surne Bilbao Basket a la Fonteta (79-85)

03/12/2023

Valencia Basket va perdre davant el Surne Bilbao Basket per 79-85 en un partit en el qual va anar en tot moment per darrere i en el qual malgrat empatar en diverses ocasions quan va poder defensar i córrer, va tornar a mancar d'encert en el tir exterior per a culminar la remuntada. El nostre equip es va reposar a un parcial d'eixida en contra protagonitzat per Killeya-Jones per a posar-se breument per damunt en el primer quart i a un altre moment en el qual el Surne Bilbao Basket va penalitzar les pèrdues per a anar-se fins a tretze punts a dalt, en tots dos casos amb protagonisme de Davies, per a anar-se al descans amb 39-43. L'encert de Pantzar va mantindre per darrere al Valencia Basket durant tot el tercer quart i encara que l'aparició de Ojeleye va activar l'ofensiva taronja l'encert en els triples de l'equip bilbaí li col·locava huit a dalt a sis minuts del final. Des de les recuperacions Valencia Basket va poder córrer per a acostar-se a dos però no va anotar en l'acció per a empatar i les pèrdues van condemnar a l'equip taronja a patir una nova derrota a casa.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. L'equip bilbaí va castigar les pèrdues i els nervis del nostre equip amb les seues fallades en el tir per a començar el partit amb un parcial de 0-9 de la mà de Killeya-Jones. Després del temps mort i set fallades en el tir, un triple de Puerto va ser la primera cistella taronja però una altra pèrdua va permetre a l'equip bilbaí arribar amb 3-11 a la meitat del primer quart. Dos tirs lliures de Davies i un encert després de rebot ofensiu de Inglis van obrir un parcial que va allargar Kassius amb un 3+0 que col·locava a un a l'equip taronja abans que una cistella de Reyes tallara el parcial en 7-0. Els tirs lliures de Davies i Pradilla es van unir a un 2+1 del propi Davies que posava per damunt per primera vegada a l'equip taronja encara que De Ridder i Pantzar deixaven el marcador en 17-19 al final del primer quart.

El quadre visitant va tornar a castigar les pèrdues per a anar-se de nou huit a dalt amb dos triples de Reyes i De Ridder i encara que Jovic va assumir el protagonisme ofensiu amb accions individuals, un altre error va provocar un 2+1 de Pantzar i Kullamae posava el 21-32 a set minuts del descans. El quadre bilbaí va arribar a manar fins per tretze punts però Reuvers i Pradilla van tallar el parcial en contra i un triple de Semi replicava el 2+1 de Killeya-Jones. Un mat després d'una recuperació i un encert des de la mitjana distància de Davies portaven a Ponsarnau a parar el partit a tres minuts per a l'intermedi. Ojeleye i una safata de Jones després d’altra recuperació continuaven menjant-se desavantatge, però Killeya-Jones i Pantzar s'obstinaven a mantindre estable la renda visitant per a arribar al descans amb 39-43.

Un triple de Jones va ser la primera cistella de la segona meitat però Smith li va respondre amb un altre i un 2+1 de Pantzar posava el 42-49. Puerto es va fabricar la cistella en la pintura i Davies va acabar en mat una bona transició per a neutralitzar un triple de Pantzar, la qual cosa unida a dos encerts de Jones trobant l'avantatge en la pintura portaven a Ponsarnau a gastar el temps mort. Smith posava el 50-54 i dues accions seguides de Ojeleye van trobar resposta del quadre visitant encara que un triple de Harper i una safata de Ojeleye ho deixaven amb 59-60 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Kullamae va ser respost per una cistella en la pintura de Reuvers i l'encert de De Ridder per dos tirs lliures de Harper. Reuvers des del tir lliure l'empatava però Pantzar i un triple de De Ridder posaven el 65-70 a set minuts del final. Harper continuava traient viatges a la línia del tir lliure però un triple de Reis col·locava el 67-75 a un poc menys de sis minuts per a acabar, la qual cosa portava a Mumbrú a gastar el temps mort. Dos mats de Davies i un altre de Pradilla després de recuperació van encendre la reacció taronja i a la Fonteta però els tirs lliures de Smith i dos safates posaven el 73-81 a dos minuts del final. Encara que va entrar deu a baix en l'últim minut, l'equip taronja va allargar el partit amb personals i va trobar un poc d'encert, però no va tindre opcions d'emportar-se un partit que va acabar amb 79-85.