00/00/0000

L'ACB arriba a la Font de Sant Lluïs, la qual cosa suposa una nova experiència per a la ciutat. Les grades del pavelló patixen un increment important quant als assistents al camp i la televisió entra a la Fonteta per a retransmetre basquetbol.

La Fonteta veurà desfilar a equips com Taugrés o TDK Manresa en una segona divisió de la lliga com era la A2, en la que competirà des del primer dia amb un equip totalment renovat. A bord de la nau seguirà Antoni Serra, però la plantilla patirà una important remodelació.

De la temporada anterior seguiran jugadors com Roberto Íñiguez, Sergio Coterón, Jerry Herranz o el nord-americà Clyde Mayes, importants tots ells en la temporada anterior de l'ascens. 

De nou, i per a afrontar un nou repte, arriben incorporacions importants. Per damunt de totes elles, una, la del nord-americà Bradley “Brad” Alexander Branson, que havia disputat la NBA en les files de Cleveland Cavaliers i Indiana Pacers, i que ja a Europa havia destacat en les seues dos temporades en el Real Madrid, club de procedència amb què va conquistar una Copa Korac. Branson es convertiria en un jugador importantíssim en la història del Pamesa València disputant fins a 6 temporades. La seua arribada va significar un important pas per a l'entitat tant en el pla esportiu com en el mediàtic.

Junt amb Branson arriben altres reforços com el base Manel Bosch, format en el Joventut i que venia a compartir lloc amb Íñiguez; Miquel Àngel Pou, pívot balear que procedia de Cacaolat i que ajudava a donar descans als pívots nord-americans junt amb Herranz. Com a curiositat, Pou havia participat en el concurs de mates de l'ACB en 1986, en la seua primera edició. Arribava també Eduardo Clavero, jugador procedent de Granada amb una gran intel·ligència en el joc i que, a hores d'ara, continua ostentant el rècord de robatoris de baló en un partit amb 10 captures.

S'incorpora a l'equip Joan Morales, que ajudarà a l'equip en l'exterior, i que procedix just del Metro Santa Coloma, equip davant el qual s'aconseguix l'ascens. També s'incorpora Jordi Morella procedent del Barça com una gran esperança jove, encara que no arriba a despuntar.

La temporada s'iniciava amb un espectacular partit en la Fonteta, amb una contundent victòria un 15 d'octubre de 88 davant de Caja Gipúzcoa per 108-85. No obstant això, les peces no van funcionar com era d'esperar, i van arribar els canvis. El club decidia destituir a Antoni Serra i donar el comandament del grup a Toni Ferrer, segon entrenador auqnue amb experiència com primer dos anys arrere en la primera experiència com València Basket. També es va realitzar un canvi en la plantilla, on Clyde Mayes deixava pas a Wayne Engelstad, un aler que canviava la fisonomia de la plantilla i que feia guanyar protagonisme en l'interior a Pou i Herranz.   

La base de l'equip la formen Bosh i Íñiguez en la posició de base, amb Clavero i Coterón incialmente en l'exterior i amb Morales com a reserva, i amb Mayes i Branson en l'interior amb Pau i Herranz donant descans. L'arribada d'Engelstad per Mayes donarà més protagonisme als dos interiors espanyols.

La temporada serà dura, com la de la majoria d'equips que procedixen de la Primera B, i se saldarà amb un total de 12 victòries i 24 derrotes i amb la posició 16 de l'ACB. Els Play-Offs d'ascens a la A1 se salden amb una contundent derrota 3-0 davant del Clesa Ferrol.

El més important, se salvava la categoria de l'equip i es mirava cap al següent any amb més tranquil·litat.

 

N

Nom

Posició

-

Toni Ferrer

Ent

5

Roberto Íñiguez

B

6

Manel Bosch

B

8

Brad Branson

P

9

Eduardo Clavero

A

10

Sergio Coterón

A

11

Javier Jerry Herranz

A-P

13

Juan Morales

E

14

Wayne Englestad

A

15

Miquel Àngel Pou

P

També van estar

Antonio Serra

Ent

Toni Ferrer

2º Ent

14

Joe Cooper

P

14

Clyde Mayes

P

 


TAGS:

Notícies relacionades

1987-88

1986-87