La desena victòria en LF Endesa arriba davant Kutxabank Araski (74-35)

16/12/2023

Valencia Basket segueix de dolç i aconsegueix la desena victòria en LF Endesa en un bon partit coral, amb la defensa sempre com a senyal d'identitat, davant Kutxabank Araski. En una jornada a la Fonteta en la qual l'encert exterior no va acompanyar, el combinat taronja va mantindre sempre una bona energia sobre la pista i va trobar els punts en la pintura. Casas, amb doble-doble de punts i rebots, Ouviña i Carrera van ser les més destacades. L'equip de Rubén Burgos es manté a dalt en la competició nacional amb un 10-2.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Carrera estrenava el partit poc després de començar-lo, però els atacs següents van mostrar poc encert per part de tots dos equips. Valencia Basket no va tardar a trobar-ho. Parcial de 8-0 en els primers 5 minuts de partit, fins que Seda aconseguia estrenar-les a elles. No obstant això, un triple de Torrens, a continuació, que donava un primer avantatge de 9 punts, provocava el temps mort de Urieta. Malgrat que Araski reaccionava arribant alguna cosa més fins al cércol, Valencia Basket sempre responia, amb Casas liderant l'anotació de l'equip. La defensa deixava a les basques per davall dels 10 punts al final del primer quart. L'avantatge continuava sent de 9.

Hill reduïa a 6 en l'inici del segon, però les de Rubén Burgos el tallaven i el responien amb un 7-0, que continuava pujant la seua renda fins a 13 punts. Urieta tornava a parar el partit. Malgrat que Seda anotava per a les visitants, el seu equip no aconseguia anotar de seguit. Valencia Basket, ara de la mà de Gülich, pujava l'avantatge a 15 punts. Encara que Araski s'havia posat a defensar en zona i els tirs exteriors no estaven entrant, el treball en el rebot ofensiu va ajudar al fet que les taronja no deixaren de sumar. Només Alarcón trobava punts per a les basques. El combinat valencià es mantenia seriós en tots dos costats de la pista, malgrat la falta d'encert, per a anar-se amb un +16 al descans (37-26).

Ouviña donava un espectacle en els primers atacs després del pas pels vestuaris amb un 6-0 particular, que pujava l'avantatge a 22 punts. La resposta de Araski era de 5-0, aprofitant uns minuts de caos ofensiu del Valencia Basket. Va durar poc i Carrera impedia que fora a més. El combinat de Rubén Burgos no va baixar l'energia en defensa malgrat la falta d'encert des de l'exterior i, trobant bons punts en la pintura, Romero pujava la renda a 25 punts. L'equip ja tenia una bona renda i Van den Adel només aconseguia reduir-la 2 punts al final del tercer quart.

Ja en l'últim quart amb el triomf pràcticament segellat, un dia més Valencia Basket no va baixar el nivell defensiu. Fingall i Hempe van continuar posant terra pel mig i l'avantatge ja sobrepassava els 30 punts. Rubén Burgos va aprofitar per a girar. Casas es coronava completant un doble-doble de punts i rebots amb el seu enèsim dos més un. La Fonteta gaudia i així ho feia Valencia Basket. Inclòs Tilda Trygger s’estrenava amb els seus primers punts com a taronja. Arribava la cinquena victòria seguida en LF Endesa.