00/00/0000

Temporada de contrastos marcats. La temporada 1999-00 suposa la quinta i última de Miki Vukovic al capdavant del primer equip del Pamesa València. Una temporada que s'inicia amb la idea de fer només els canvis necessaris per a mantindre el bloc que tan bé havia funcionat en campanyes anteriors.

Tan sols es produïxen dos fitxatges, el primer d'ells, obligat, perquè l'ACB reduïx la quota d'extracomunitaris de 3 a només 2, havent de prescindir la majoria dels equips de l'americà exterior. És el cas de Pamesa València, que contracta a Nenad Markovic, un aler bosnià amb una enorme capacitat de llançament triple i que arribava amb la nacionalitat espanyola davall el braç. Junt amb ell, un altre fitxatge estrela, potser dels més sonats de la història, l'arribada procedent del Real Madrid de Tanoka Beard, un jugador potent, anotador i rebotejador per a la posició de pívot.

La resta de la plantilla es manté respecte a l'any anterior, amb Nacho Rodillaportant el timó en la posició de base i Cèsar Alonso de fidel escuder, amb Víctor Luengo i José Luis Maluenda disputant-se els minuts en la posició d'escorta i amb Berni Álvarez compartint amb Markovic la posició d'aler. En l'interior, segon any, ja més assentat, de Bernard Hopkins, i continuïtat per a Alfons Albert iRubén Burgos com tercer i quart pívot, als que es va unir el jove Antonio Tortajada, ascendit per a formar part de la primera plantilla de Pamesa València.

No va poder començar millor la temporada, convertint-se en l'equip revelació i aconseguint la major ratxa de victòries de la història del València Basket des de la seua fundació. Tau Ceràmica, Caja San Fernando, Pinturas Bruguer Badalona, Jabones Pardo Fuenlabrada, Real Madrid Teka, Casademont Girona, Càceres CB, Unicaja, Lleó Caixa Espanya, Cabitel Gijón, Lobos Cantàbria i Breogán Universiade. 12 victòries consecutives per a començar! Balanç increïble de 12-0 en ACB en una marca encara en el record. No obstant això, la ratxa es va truncar Al Palcio de los deportes de Madrid davant d'Adecco Estudiantes. I és que l'equip madrileny es convertiria en el gran ogre de la temporada.

La bona línia de l'equip es va notar en el primer trofeu en joc. La Copa del Rei es jugava a Vitòria i Pamesa València acudia amb serioses opcions de triomf. La victòria contundent en quarts davant d'Unicaja donava pas a un partit importantíssim el dissabte. El Barça, comandat per Goldwire i per un jove Gasol, va clavar el genoll davant de la parella Hopkins-Tanoka i el 75-73 va classificar a Pamesa València per al seu segona final de Copa. Allí esperava Estudiants, l'equip que va trucar la ratxa de victòries consecutives, i l'equip que privaria a Pamesa d'alçar-se amb el segon ceptre en tres anys. Alfonso Reyes, MVP de la Final, va decantar la balança.

Es presentaria una nova oprtunidad en la Copa Saporta, on en quarts de final el sorteig va voler que es veren les cares Pamesa València i Kinder Bolonya. La potent esquadra italiana, amb jugadors que després arribarien a València com Sandro Abbio i Antoine Rigaudeau, i amb altres estreles com Stombergas, Andersen o Danilovic, va arrasar als valencians per 85-61 en l'anada. No obstant això, la calor de la Fonteta va estar prop de voltejar l'eliminatòria, fregant eixos 24 punts de diferència que permetien el miracle.

De volta en la Lliga, la quinta plaça final va proporcionar un encreuament dequarts de final davant d'Adecco Estudiants i amb l'avantatge de camp en contra. El contundent 3-0 de l'equip entrenat per Pepu Hernández posava el colofó a la temporada que significaria el final d'un cicle, l'adéu a Miki Vukovic i inclús l'adéu al blanc i roig en les equipaciones.


N

Nom

Posició

-

Miki Vukovic

Ent

-

Esteban Albert

2ºEnt

4

Bernard Hopkins

A-P

5

Berni Álvarez

A

6

Alfons Albert

P

7

José Luis Maluenda

E

8

Tanoka Beard

P

9

Rubén Burgos

AP

10

Antonio Tortajada

P

11

Nacho Rodilla

B

12

Nenad Markovic

A

13

César Alonso

B

15

Victor Luengo

E


TAGS:

Notícies relacionades

1998-99

1997-98