Derrota davant Dreamland Gran Canària per a tancar la primera volta (79-86)

07/01/2024

Valencia Basket va acabar la primera volta de la Liga Endesa amb una derrota per 79-86 davant el Dreamland Gran Canària en un partit apretat i decidit al final amb a l'encert dels visitants en el qual se li va escapar la possibilitat de ser cap de sèrie en el sorteig de la Copa del Rei. L'equip taronja va començar per darrere castigat per les pèrdues que va provocar l'energia del conjunt canari, però quan va controlar eixe aspecte va tindre eficàcia en el tir per a aconseguir un parcial de 17-0 que li va posar per davant en el marcador fins que els punts de Slaughter van equilibrar de nou el xoc i un bon esforç al final de la primera meitat va permetre a Valencia Basket anar-se amb un xicotet avantatge al descans. L'equip groc va trobar l'encert dels seus tiradors per a tornar a posar-se per damunt en el tercer quart i encara que el Valencia Basket el va tornar a equilibrar, els triples de Pelos donaven sis d'avantatge al quadre visitant en entrar en els últims cinc minuts. Una altra apretada taronja va empatar el partit en entrar en els últims dos minuts però dos encerts de l'equip groc sense rèplica taronja i el carrusel de tirs lliures final van acabar per donar-li la victòria al Dreamland Gran Canària.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Chris Jones, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Boubacar Touré. L'equip canari va aprofitar dues pèrdues per a una eixida en 0-5 però una safata de Jones i una altra acció individual de Jovic activaven l'ofensiva taronja. L'energia groga continuava provocant pèrdues de l'ofensiva taronja per a posar el 4-12 amb només tres minuts jugats abans d'un triple i un mat de Ojeleye i una cistella en la pintura de Davies. Happ posava el 11-17 en arribar a la meitat del primer acte abans del segon triple de Ojeleye i el primer de Inglis per a empatar el partit. L'ala-pivot francés es va fabricar la cistella en la pintura per a posar per damunt per primera vegada a l'equip taronja i Robertson es va inventar un 2+1 just abans que Kevin Pangos s'estrenara amb l'elàstica taronja amb una cistella per elevació per a deixar-ho en 24-17 al final del primer quart.

El base canadenc va assistir a Pradilla per a la safata en carrera i després Robertson va trobar el camí a l’anella per a ampliar el parcial taronja a 17-0 encara que un triple de Slaughter i una cistella de Kljajic van despertar a l'equip canari posant el 28-23 i portant a Mumbrú a parar el partit. Sis punts seguits de Slaughter posaven una altra vegada per damunt al quadre groc abans que Inglis tallara el parcial en 0-12. Una anella passada de Ojeleye va trobar la resposta de dos triples seguits de l'equip canari però Davies des de la mitjana distància i dos tirs lliures de Inglis mantenien el partit equilibrat. Una safata de Jovic i un encert de Davies unit a un bon final defensiu van permetre a l'equip taronja anar-se guanyant al descans per 40-37.

La segona meitat va començar amb dues cistelles de Jones però l'equip canari les va retornar i un triple de Brussino va empatar el partit abans que Shurna des del tir lliure posara el 44-46. Un 2+0 de Jones i una acció en el pal baix de Inglis no podien contrarestar l'encert en el triple de l'equip canari per a posar el 51-57 al pas pel minut 27. Un triple de Xabi a passada de Pangos i una anella passada de Pradilla activaven un poc l'ofensiva valenciana i un triple del propi Pangos tornava a equilibrar el marcador abans que Pelos ho deixara en 59-61 amb deu minuts per jugar.

Un tir lliure de Touré i una cistella de Pradilla contestaven al triple de Slaughter i una safata en acció individual de Robertson tornava a equilibrar l’encontre abans d'un triple de Pelos per al 64-67. Un 2+0 de Xabi va trobar la rèplica d'un altre triple de Pelos per a entrar amb 66-72 als últims cinc minuts. Un tir lliure de Inglis i un 2+1 de Davies es van menjar un poc de desavantatge abans d'un triple de Slaughter per al 70-75. Ojeleye va encadenar tres punts i Inglis va trobar a Xabi per a la cistella en la pintura que tornava a equilibrar l’encontre amb un poc menys de tres minuts per jugar encara que Slaughter posava el 75-77. Davies no va perdonar des del tir lliure però Albicy va trobar l’anella i després d'una falta en atac xiulada a Xabi, Pelos posava el 77-81 en entrar en l'últim minut. No es va apreciar falta sobre el tir de Davies i una antiesportiva xiulada a Inglis i la protesta posterior del francés i otra antideportiva a Davies li va donar un carrusel de tirs lliures a l'equip groc per a tancar el triomf per un marcador de 79-86.