00/00/0000

L'estiu de 2004 porta canvis significatius, alguns d'ells forçats, i que porten a una nova remodelació de la plantilla. El canvi inicial es produïx en la banqueta, on Paco Olmos deixa el seu lloc a Pablo Laso, exjugador històric de l'ACB en les files de TAU o Girona i entrenador fins llavors de l'equip vinculat Cerámicas Leoni de Castelló.

Arriba una nova filosofia, de la ma del nou director general Víctor Sendra, la d'apostar per jugadors jóvens de la pedrera. Amb esta filosofia s'aposta per Pedro Llompart com a base que acompanye Alejandro Montecchia en la direcció, i perOliver Arteaga com pívot.

La tenporada es planteja amb dos incorporacions de caché, la del aler Óscar Yebra, que ve a ocupar la vacant deixada per José Antonio Paraiso, i la d'Igor Rakocevic, una promesa sèrbia que buscava un lloc per a reivindicar-se després del seu pas per la NBA en les files de Minnesota Timberwolves

Les lesions de pretemporada obliguen a moviments ràpids. Dejan Tomasevic iFabricio Oberto no podran començar l'any pels seus problemes físics, i Dimos Dikoudis ix del club en mitat de la planificació rumb al CSKA de Moscou. Açò obliga a contractacions urgents en l'interior. S'incorporen a l'equip l'escocés Robert Archibald, amb experiència en la NBA en les files dels Grizzlies, encara que no arriba a quallar i és traspassat al Scavolini de Pesaro. Arriba al club Alvin Jonesper dos mesos, jugador luxemburgués que comptava amb facilitat per a taponar. Per a cobrir la baixa de Dikoudis, es contracta a Akemola Okulaja, exjugador de Girona, FCBarcelona i Unicaja. No obstant això, els problemes de lesions de l'alemany obliguen a contractar a mitat de temporada al francés Cyril Julian.

No són els únics moviments perquè la plaga de lesions no acaba ací. Alejandro Montecchia patix durant la temporada problemes de lesions, i aprofitant la baixa momentània de Dejan Tomasevic, s'ocupa la plaça d'extracomunitari ambGermaine Jackson, un base nord-americà que donarà bon rendiment fins al seu final de contracte al desembre. Buscant en el mercat comunitari, dos jugadors més ocupen esta posició davant dels problemes físics de l'argentí, és el cas del britànicJosh Fisher i del nord-americà amb passaport italià Bryce Drew, que només durarà un mes.

Per si açò fora poc, Antoine Rigaudeau es lesiona en pretemporada per a quasi tota la temporada en el tendó d'aquil·les, i el club torna a tirar mà de la pedrera per a triar a Álex Urtasun com el jugador que faça ús de la seua fitxa en la plantilla.

Amb tots els inconvenients, Pamesa València inicia la temporada donant el do de pit i amb un jugador en estat de gràcia, Igor Rakocevic, que amb les baixes es convertix en el referent de l'equip i completa actuacions de somni. A poc a poc es van recuperant efectius conforme avança la temporada, com Tomasevic i Oberto, i el grup, molt més compensat, arriba a la Copa del Rei de Saragossa. En quarts de final, victòria davant de Winthertur FCBarcelona per 76-83 amb una bona tripleta formada per Oberto, Tomasevic i Rakocevic. En semifinals, l'encert de Rakocevic i Montecchia pareix acostar la final, però Unicaja reacciona ràpid de mans de Garbajosa i Herrmann i es fica en la final.

De volta en la lliga, i no molt de temps després, la irregular marxa quant a resultats acaba per costar l'acomiadament a Pablo Laso, que serà sutituït en el càrrec de primer entrenador per Chechu Mulero al març. Ja amb Mulero, l'equip es fica en semifinals de la ULEB Cup, moment en què l'encreuament amb Lietuvos Rytas resulta fatídic. 30 punts de Tyronne Nesby en la Fonteta permeten als lituans eixir amb opcions del partit d'anada, i el desencert en uan roïna segona part impedix als valencians aconseguir de nou una final continental.

La irregularitat de la competició domèstica s'acaba pagant cara, i per primera vegada en 8 anys, Pamesa València es queda fora dels quarts de final de la Lliga ACB.


N

Nom

Posició

-

Chechu Mulero

Ent

5

Álex Urtasun

E

6

Alejandro Montechia

B

7

Cyril Julian

P

8

Igor Rakocevic

E

9

Oliver Arteaga

P

10

Federico Kammerichs

A

13

Ademola Okulaja

AP

14

Fabricio Oberto

P

15

Victor Luengo

E

16

Pedro Llompart

B

18

Dejan Tomasevic

P

22

Óscar Yebra

A

44

Antoine Rigaudeau

E

Tambié van estar

Pablo Laso

Ent

Chechu Mulero

2º Ent

4

Josh Fisher

B-E

6

José Amador

AP

12

Germaine Jackson

B

17

Leo Mainoldi

AP

21

Robert Archibald

P

25

Bryce Drew

B

42

Alvin Jones

P


TAGS:

Notícies relacionades

2003-04

2002-03