Derrota en la pista del Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade (82-64)

30/01/2024

Valencia Basket va caure en la pista del Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade per 82-64 en un encontre en el qual va anar a remolc des d'un parcial de 12-0 en l'inici del segon quart i encara que va millorar de la mà de Jones i Reuvers per a reduir un poc en arribar al descans i va eixir bé després de l'intermedi per a acostar-se un poc més, els triples de Nedovic i el nul encert exterior no deixaven acostar-se al quadre valencià. Esperonat pel seu públic, l'equip serbi va carregar el rebot ofensiu per a mantindre la pilota a les seues mans en l’últim acte i acabar emportant-se el triomf per a allargar la maledicció taronja en la pista d'aquest rival en l'Eurolliga.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Damien Inglis i Nate Reuvers. L'equip taronja va començar amb molts problemes per a anotar però almenys defensava i provocava pèrdues per a no permetre que el parcial d'eixida visitant pujara del 4-0 abans que un triple de Jones fora la primera cistella valenciana. Amb 6-3 es va arribar a la meitat del primer acte però Dos Santos va ficar el primer triple local abans que Jones convertira des de la mitjana distància i Harper trobara el corredor a l’anella per a la safata. Un triple d'Anderson va posar per primera vegada per damunt al Valencia Basket i encara que Lazic va anotar, l'aler taronja va recuperar per a anotar en carrera per a deixar-ho en 11-12 al final del primer quart.

L'equip serbi va recuperar el comandament amb un parcial de 12-0 en l'inici del segon quart que col·locava el 23-12 al pas pel minut 13. Harper des del tir lliure va ficar els primers punts de Valencia Basket en el segon acte però els triples de l'equip serbi no paraven d'entrar per a posar un màxim desavantatge de dotze. Harper assumia el protagonisme ofensiu però Crvena Zvezda anotava amb comoditat i Mumbrú va esgotar els temps morts amb 28-16 a sis minuts per al descans. Una acció individual de Robertson era l'única cosa que aconseguia convertir el quadre taronja mentre que l'encert de Nedovic continuava estirant l'avantatge local fins a una nova màxima de quinze punts. Reuvers i Jones van encadenar un parell d'encerts i Inglis va allargar el parcial des del tir lliure i malgrat els punts de Nedovic, Jones va anotar en transició i va habilitar a Reuvers per al mat per a manar el partit al descans amb 39-30.

Encara que la segona meitat va començar amb una cistella de Nedovic, dos tirs lliures de Inglis i un 2+1 de Reuvers van retallar un poc abans d'un triple de Nedovic. Una altra cistella amb addicional de Robertson va trobar la resposta local per a posar el 48-38 en arribar al minut 24 i els triples de Nedovic (va ficar cinc dels seus primers sis intents) continuaven avortant l'intent de reacció taronja. Encara que Valencia Basket anava traient viatges al tir lliure, l'equip serbi retornava tots els colps per a arribar amb 61-49 amb deu minuts per jugar.