Domini des de la defensa per a guanyar en la pista de l'ALBA Berlín (66-81)

01/02/2024

Valencia Basket es va imposar en la pista de l'ALBA Berlín per 66-81 en un partit que va dominar en tot moment des de la defensa. L'equip taronja es va posar per davant des de l'inici amb un parcial de 0-10 amb protagonisme de Jones i encara que el quadre alemany es va acostar amb un arravatament ofensiu de Matt Thomas, Valencia Basket va tancar la primera meitat amb un altre parcial a favor amb Ojeleye convertint per a anar-se manant per dotze al descans. Després de l'intermedi, l'equip taronja no va alçar el peu de la intensitat defensiva i va trobar encert en el triple per a disparar el seu avantatge en el tercer quart i allargar-la fins als 26 punts amb una altra estirada defensiva en l'inici de l'últim per a assegurar una valuosa victòria en la Turkish Airlines EuroLeague.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Justin Anderson, Semi Ojeleye i Jaime Pradilla. Una safata de l'escorta canadenc va ser la primera cistella del partit i després l'equip taronja va trobar a Ojeleye en la pintura abans d'un triple de Matt Thomas que va ser el primer encert berlinés. Jones primer va anotar de dos, després va assistir a Pradilla per a la cistella en la pintura i després d'una recuperació va clavar el primer triple taronja per a un parcial que va allargar Ojeleye amb un altre triple i que Hermannsson va tallar en 0-10 amb un 2+1 per a posar el 6-14 en arribar al minut 6. Thomas i Spagnolo van encendre l'ofensiva local per a retallar abans d'un encert des de la mitjana distància i una cistella amb addicional fallat de Inglis. Xabi des del tir lliure es va trobar amb un 2+1 de Koumadje que ho deixava en 15-20 al final del primer quart.

Una bona circulació va acabar amb un triple de Xabi al qual va replicar Bean amb un altre per al 20-23 i encara que l'equip alemany anotava, un palmeig de Reuvers i un triple de Pangos mantenien per damunt al quadre valencià. Ojeleye només va aprofitar un tir lliure després d'una recuperació i Anderson va remuntar línia de fons per a anotar a taula, la qual cosa unida a Ojeleye esta vegada efectiu des de la personal tornava a col·locar la renda taronja per damunt de la desena. Huit punts seguits de Thomas posaven el 30-33 però Anderson va anotar la safata i després va assistir a Ojeleye per al triple. Després d'una bona defensa, Jones també va convertir des de darrere de l'arc per a manar el partit al descans amb 30-42.

Un tir lliure de Pradilla i una acció individual de Jones replicaven al triple de Bean i Ojeleye va encertar des de darrere de l'arc però Sterling se’l va retornar. Robertson també va clavar el triple després d'un descomunal rebot ofensiu de Pradilla i després d'una bona defensa, el quart triple de Ojeleye estirava encara més la renda valenciana i portava a González a parar el partit. Tot i l'aturada, un altre triple de Jones va disparar l'avantatge a la vintena abans que Schneider tallara el parcial per a posar el 39-57 al pas pel minut 26. Robertson des del tir lliure i Xabi després d'una bonica assistència de Jovic mantenien estable l'avantatge valencià davant una ALBA que començava a trobar encert. Però un triple i un tir lliure de Inglis ho deixaven en 45-65 amb deu minuts per jugar.

Al Valencia Basket li va costar anotar en l'inici de l'últim acte però va tancar el la seua anella durant les primeres possessions i Xabi va anotar en la pintura abans d'un mat de Koumadje. Harper va tornar al partit per a clavar un triple i Reuvers no va fallar des del tir lliure per a ampliar l'avantatge valencià abans d'una reacció d'orgull de l'equip local per a entrar en els últims cinc minuts amb 53-73. Harper va assumir el protagonisme ofensiu en la recta final perquè la renda taronja continuara estable malgrat que l'ALBA trobava a Koumadje perquè el partit s'acabara amb 66-81.