Valencia Basket s'emporta una dura batalla pel lideratge (60-47)

02/02/2024

Valencia Basket s'emporta una dura batalla pel lideratge davant Casademont Zaragoza a la Fonteta. En un partit molt igualat i físic, en el qual van manar les defenses i el poc encert, el conjunt taronja va acabar per imposar-se en un bon últim quart. Una victòria molt important, ja que suposa sumar una victòria més i conservar el lideratge provisional, a més de guanyar-li el average particular a les aragoneses de cara al final de la lliga regular. Enorme actuació de Alina Iagupova amb 22 punts. El combinat de Rubén Burgos posa el 17-3 en la competició nacional.

El conjunt taronja salt a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Estrenava el partit el combinat visitant amb un 6-0. Valencia Basket havia començat poc endollat amb tirs forçats sense trobar avantatges i errors que van provocar les seues canastres fàcils. Iagupova desembossava des del triple, espentant també a posar una marxa més en defensa. La rèplica va ser impecable amb un 10-0 acabat també per la pròpia Iagupova, que posava la primera xicoteta renda del partit. Encara que Gulbe ho parava, les de Rubén Burgos feien un 4-0 per a pujar a 6 la diferència. Les aragoneses reduïen a 3 al final del primer quart, però les sensacions eren bones.

Gulbe anotava un triple en l'inici del segon que empatava el partit. Fingall tallava el 6-0 de Casademont Zaragoza. Entre ella, Ouviña i Iagupova feien un parcial per a retornar un xicotet matalàs de 7 punts. Molta defensa i moviment de pilota per a portar el ritme del partit. No obstant això, una envestida del conjunt aragonés, que empatava el partit, provocava el primer temps de Rubén Burgos. A Valencia Basket li faltava que més jugadores s'endollaren en atac. Per desgràcia, les faltes estaven penalitzant molt. Casademont Zaragoza acudia amb assiduïtat a la línia de tirs lliures i continuava sumant. A més, estava costant molt trobar bons tirs. Fingall tancava el 11-0 de les visitants, que s'havien posat 4 a dalt. El partit s'havia posat molt més dur i intens. La igualtat en el marcador era màxima al descans (30-30).

El tercer quart discorria com en la primera part. Les defenses marcaven el camí i poc encert exterior per part de tots dos equips. L'explosivitat de Iagupova liderava a Valencia Basket i era ara Diallo qui anotava per a Casademont Zaragoza. Això sí, la igualtat continuava, encara que es movia molt poc el marcador. A cada colp de les de Rubén Burgos, les visitants el responien. Els 5 punts de renda obtinguts entre Torrens i Hempe en la recta final del període semblaven un món donades les circumstàncies del partit.

En l'inici de l'últim quart Hempe tirava els primers tirs lliures del partit per a Valencia Basket, enfront dels 12 que portaven les aragoneses. Al poc Torrens liderava un parcial que pujava la renda a 9 punts i provocava el temps mort de Cantero. Durant diversos minuts el conjunt taronja va saber manejar eixa renda, evitant la remuntada visitant. Les jugadores estaven molt centrades. Iagupova estava excelsa en defensa i en atac. Després d'un 3-0 particular de la ucraïnesa, que pujava la màxima a 12 punts, Cantero tornava a parar el partit, però Valencia Basket ja es veia amb la victòria a la mà. Va continuar colpejant davant un Casademont Zaragoza que, impotent, ja no va poder remuntar.