Valencia Basket torna amb triomf davant IDK (63-70)

17/02/2024

Valencia Basket torna de l'aturada amb una important victòria a casa de IDK Euskotren. El conjunt taronja es va mantindre seriós durant els 40 minuts i va saber patir davant un combinat basc, que va plantejar molt bé el partit sota l'encert del seu interior Fankam. Victoria amb anotació repartida, que permet a les de Rubén Burgos mantindre's en el lideratge amb un 18-3 en la LF Endesa.

El conjunt taronja va eixir amb Leticia Romero, Alina Iagupova, Maria Eraunzetamurgil, Nadia Fingall i Merritt Hempe. Ho estrenava Fingall des de la línia de 3 metres amb un 6-0 particular, que Fankam tallava amb un propi 4-0. Amb la interior nord-americana i amb Iagupova arribava un primer avantatge de 7 punts, però IDK estava movent bé la pilota i aconseguien tornar a reduir. Pese a l'encert de Fingall de llarga distància, l'equip no estava podent parar a Fankam en la zona. Un parell d'errors impedien acabar el primer quart amb avantatge i IDK empatava.

El segon període l'estrenava Carrera, encara que la gran protagonista va passar a ser Torrens. La jugadora, imparable en anotació tant sota el cércol com lluny d'aquest, anotava 9 punts per a col·locar un bon avantatge d'11 punts. Tot això d'una bona defensa de Valencia Basket. No obstant això, les basques no tardaven a reaccionar i, a més, estaven fent molt mal en el rebot. Es posaven a 5 punts i Rubén Burgos demanava temps mort. Bona rèplica en eixe moment per a recuperar el +11 al descans, amb robatori i canastra de Romero sobre la botzina (28-39).

Després del pas pels vestuaris es va mantindre la mateixa dinàmica de partit. Fankam colpejava en la zona per a elles i Torrens feia el propi des de fora per a Valencia Basket. Transcorreguts els primers minuts del període, Fingall pujava la renda a 13 punts. Malgrat que semblava que el conjunt taronja podia enlairar-se, IDK va començar a endollar els triples que no li havien entrat en la primera part. Després de dos seguits de Whalen, que reduïen la diferència a 7 punts, Rubén Burgos parava el partit. No obstant això, elles estaven crescudes i van acabar per completar un parcial de 10-0, que deixava la distància en una mínima de 3 punts. L'avantatge era de només 4 punts al final del tercer període.

En l'inici de l'últim reduïa Fankam a 2. A més, IDK es posava a defensar zona i Valencia Basket no trobava l'encert des de lluny. Des de la defensa i tallant línies de passada, les taronja es retrobaven i feien un xicotet parcial per a posar-se a 6 al ritme de Iagupova. Durant diversos minuts la diferència va quedar en eixa xifra fins que Espanya anotava un triple que provocava un nou temps mort de Rubén Burgos. Iagupova feia un 2+1 a continuació, però les basques responien amb un 4-0, reduint a només 2 punts. Entre Romero i Ouviña van impedir que IDK remuntara, assegurant la victòria.