Derrota en semifinals de Copa (95-76)

17/02/2024

Valencia Basket va caure en les semifinals de la Copa del Rei davant el Real Madrid en un partit en el qual va ser sempre per darrere però en el qual l'equip taronja es va alçar del primer colp que li van donar en l'inici del primer quart per a arribar a col·locar-se a tres en el segon però no va ser capaç de sobreviure al punch ofensiu dels blancs que va coincidir amb la seua falta d'encert en el tercer acte per a vore's fins a 27 punts a baix. L'energia d'Anderson va permetre un parcial favorable en l'inici de l'últim per a retallar però no va poder acostar-se a menys de quinze per a inquietar el triomf madrileny.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Chris Jones, Josep Puerto, Damien Inglis i Brandon Davies. Dos triples del pivot taronja van ser contestats per l'equip blanc abans que el center valencià es carregara amb dues faltes personals i Musa i Tavares van col·locar el 15-6 en arribar a la meitat del primer quart amb l'equip taronja en bonus i el quadre blanc amb cap falta assenyalada. Els tirs de l'equip taronja no entraven pel que l'equip blanc va estirar el seu parcial fins al 16-0 per a posar-se tretze a dalt abans que Ojeleye anotara la primera cistella de dos del quadre taronja i Jones trobara a Pradilla per a convertir una pilota penjada en dos punts. Cinc punts seguits de Jones van replicar a un triple de Poirier i una recuperació va acabar en un mat de Ojeleye per a arribar amb 23-17 al final del primer quart.

Sergio Rodríguez va començar anotant en el segon acte però un triple de Harper i un ganxo de Xabi López-Arostegui no deixaven tornar a créixer la renda madrilenya i un potent mat amb addicional d'Anderson continuava retallant desavantatge. Un tap de Pradilla va portar al Real Madrid a haver de parar en falta a Ojeleye, per la qual cosa Mateo parava el partit i tornava a ficar a Campazzo i Tavares amb 30-27 a cinc minuts per al descans. Un triple de Llull va ser contestat per un ball en la pintura de Xabi però Llull va allargar la seua ratxa ofensiva a huit punts consecutius per a portar a Mumbrú a parar el partit amb 38-29 un parell de minuts després. Després de l'aturada, Davies va ficar el seu tercer triple i Inglis a la carrera va traure un 2+1 abans que s'assenyalara la tercera personal a Brandon i haguera de tornar a la banqueta. Quatre punts de Xabi van retornar els tirs lliures del conjunt blanc però el mat de l'aler basc que haguera retallat a un es va eixir de dins i una estirada final del Madrid manava el partit al descans amb 48-39.

Un 2+1 de Campazzo va allargar el parcial blanc fins a un tir lliure de Davies i una safata en transició de Jovic. Harper des de la mitjana distància aguantava l'aiguat ofensiu del Real Madrid que amb una antiesportiva que era la quarta personal de Davies que va suposar una jugada de tres punts i un encert de Deck col·locaven el 61-44 en arribar al minut 24. Valencia Basket no trobava l’anella i la ferida va créixer per damunt de la vintena amb un parcial de 13-0 que va tallar una safata de Xabi. L'equip blanc va continuar encertant des de darrere de l'arc per a fer créixer el seu avantatge fins als 27 punts tot i  el quart triple de Davies i un altre de Xabi que ho deixaven en 80-55 amb deu minuts per jugar.

L'equip taronja va tirar d'orgull i va començar l'últim acte amb set punts d'Anderson i el cinqué triple de Davies que portaven al Real Madrid a parar el partit després de poc més de dos minuts d'últim acte. Anderson es va penjar amb força per a allargar el parcial a 2-12 que rebaixava a quinze abans d'un triple de Llull. Ojeleye va convertir un triple des de la cantonada i Davies va anotar abans que li xiularen la cinquena i haguera de deixar el partit. Els minuts finals només van servir perquè li xiularen dues faltes en atac a Ojeleye deixar el marcador final en 95-76.