Cinc jugadors taronja competiran amb les seues seleccions nacionals en les finestres de febrer

21/02/2024

Quatre dels cinc jugadors del primer equip masculí del Valencia Basket concentrats amb les seues seleccions nacionals començaran demà dijous amb els seus partits de classificació: els tres convocats amb Espanya i Chris Jones amb Armènia. L'ala-pivot Damien Inglis, triat per a representar a França en estos dos partits per a la classificació per a l'Eurobasket 2025, disputarà els seus partits el divendres 23 i el dilluns 26 abans de tornar a València per a encarar el retorn a la competició de l'equip taronja.

 

Claver, Pradilla i López-Arostegui, amb Espanya

L'equip nacional d'Espanya porta concentrat des del dilluns a Saragossa per a començar a preparar els dos primers partits de la fase de classificació per a l'Eurobasket 2025 amb tres jugadors del Valencia Basket (Víctor Claver, Jaime Pradilla i Xabi López-Arostegui) a més del jove Sergio De Larrea que ha sigut un dels Golden Boys convidats per a participar en els entrenaments.

 

Espanya s'enfronta a Letònia demà dijous 22 de febrer a les 20:00 hores en el Pavelló Príncipe Felipe de Saragossa i el seu segon partit li portarà a visitar Bèlgica per a enfrontar-se als Lleons el diumenge 25 de febrer a les 17:30 hores en el Dome Charleroi.

 

Espanya està enquadrada en el grup C d'esta fase de classificació amb Eslovàquia a més d'amb letons i belgues. En ser Letònia un dels amfitrions de l'Eurobasket 2025, els altres dos equips millor classificats en este grup C al costat dels letons aconseguiran el seu bitllet per al torneig.

 

Damien Inglis, amb França

També està concentrada des del dilluns la selecció francesa per als seus dos primers partits de classificació per a l'Eurobasket 2025 dins del grup E, que compartix amb Croàcia, Bòsnia i Xipre. El conjunt gal començarà mesurant-se el divendres 23 de febrer a les 20:30 hores a Croàcia en Brest i després viatjarà a Tuzla per a mesurar-se a Bòsnia i Hercegovina el dilluns 26 de febrer a les 19:00 hores.

 

Chris Jones, amb Armènia

Finalment, el base Chris Jones s'ha incorporat als entrenaments de la selecció nacional d'Armènia, que comença en esta finestra de febrer la seua participació en els pre-classificatoris europeus per a la Copa del Món de 2027 amb la disputa de la primera finestra de la primera ronda de classificació. L'equip armeni està enquadrat en el Grup C amb Àustria i Albània. Els primers de cada grup i el millor segon d'este pre-classificatori avançaran a una segona ronda en la qual es trobaran amb els huit equips que no aconseguisquen el seu bitllet per a l'Eurobasket 2025 en la fase prèvia.

 

L'equip armeni jugarà el seu primer partit d'esta fase en Hallmann Dome de Viena per a enfrontar-se a Àustria el dijous 22 de febrer a les 19:15 hores i després tornarà al seu país per a enfrontar-se amb Albània en el Sport and Music Complex Karen Demirchyan de Yerevan el diumenge 25 de febrer a les 15:00 hores.

 

DATA

HORA

PARTIT

LLOC

22/02

19:15

Austria- Armènia

Viena

22/02

20:00h

Espanya- Letònia

Zaragoza

23/02

20:30h

França- Croàcia

Brest

25/02

15:00h

Armènia- Albània

Yerevan

25/02

17:30h

Bèlgica- Espanya

Charleroi

26/02

19:00h

Bòsnia- França

Tuzla


TAGS: