Valencia Basket s'emporta un igualat duel davant Movistar Estudiantes (59-64)

24/02/2024

Valencia Basket s'emporta un igualat i patit partit davant Movistar Estudiants en el Movistar Academy Magariños. En un duel en el qual cap dels dos equips va dominar i es va succeir la alternacia en el marcador, van destacar per part de les taronja Hempe, Torrens i Iagupova. Una canastra de Casas i un robatori de Iagupova segellaven el triomf en l'últim minut. El combinat de Rubén Burgos suma ja 19 victòries en LF Endesa i reté, una jornada més, el lideratge.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Marie Gülich. El partit anava precedit per un respectuós minut de silenci en honor a les víctimes de la tragèdia en l'edifici de Campanar de València. La capitana estrenava de mitjana distància i ho contestava Alonso d'Ermini de triple. Valencia Basket no havia entrat al partit connectat al cent per cent, cometent algunes pèrdues que van provocar canastres locals. Movistar Estudiants agafava un primer avantatge de 5 punts. El parcial ho tallava Hempe de dos, però un nou parcial madrileny de 6-2, que les col·locava amb un +7, provocava el primer temps mort de Rubén Burgos. L'encert estava sent molt baix i els problemes en defensa abundants. Elles es posaven +8 i de nou Hempe ho frenava per a reduir distàncies. Una canastra de Carrera sobre la botzina reduïa a 6 al final del primer.

Valencia Basket va pujar línies i va aprofitar la falta d'encert ara de les madrilenyes per a remuntar. El parcial arribava a 12-2, amb Carrera anotant un triple que posava a l'equip 2 a dalt. Whittle tallava el arreón taronja, però Torrens posava poc després el +4. Encara que les sensacions havien millorat, de nou el conjunt de Rubén Burgos es va embossar i elles el van aprofitar en el moment just. Méndez feia un 5-0 particular de final de període per a deixar a Movistar Estudiantes amb un punt a dalt al descans (31-30).

El conjunt taronja feia un 7-2 d'eixida entre Hempe i Torrens després del pas pels vestuaris, retornant el +4. No obstant això, no va poder continuar augmentant renda després de triple de Massey. Valencia Basket tornava a arremetre amb un 4-0 i es repetia el guió amb triple ara de Hersler. Després de la rèplica de Torrens des del 6,75, David Gallego demanava temps mort i el seu equip reaccionava amb un 5-0 que posava les taules. Fingall i Iagupova recuperaven un xicotet +4, però Whittle ho deixava en 2 des del tir lliure al final del tercer quart.

Iagupova inaugurava l'últim amb dos tirs lliures, però les distàncies eren mínimes. Les sensacions eren de falta de fluïdesa, encert i desajustaments defensius i Movistar Estudiantes no va deixar escapar l'oportunitat fent un 5-0 per a col·locar-se un a dalt. Rubén Burgos parava el partit. Movistar Estudiantes s'havia posat a defensar en zona i Romero ficava un important triple per a retornar la confiança. El partit s'havia posat cada vegada més intens i cada canastra valia quirats. Iagupova anotava de dos per a deixar el +1 durant diversos minuts en els quals no es va moure el marcador. Torrens pujava a 4-0 el xicotet parcial i en eixe moment el +3 semblava un món. Whittle anotava per a reduir a un. Mancant un minut per al final, Casas col·locava una canastra vital. Una recuperación de Iagupova segellava un patit triomf en Magariños.