Final d'infart i derrota en la pista de Hozono Global Jairis (74-72)

09/03/2024

Valencia Basket no aconsegueix traure la victòria en la seua visita a la pista de Hozono Global Jairis en un final d'infart que va acabar caient del costat local. El conjunt taronja va portar un xicotet avantatge durant pràcticament tot el partit, però finalment se li va escapar en els últims segons, davant un conjunt murcià liderat per Ayuso. El combinat de Rubén Burgos suma la quarta derrota en la competició, per la qual cosa queda amb un balanç de 20-4 i, de moment, reté el lideratge.

El conjunt taronja va saltar a l'a pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iaugpova, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Estrenava la trobada Bishop amb 5 punts seguits per a les locals i Iagupova feia a conitnuacion el propi per a Valencia Basket amb una bonica penetració. Durant els següents minuts es va produir un intercanvi de canastres que mantenia el marcador molt igualat, encara que les de Rubén Burgos van començar a carburar. Hi havia primer un 6-0 des del triple, que parava Rembiszewska, i després, per a finalitzar el quart, Valencia Basket feia un 7-1 amb anotació repartida per a deixar el +7.

En l'inici del segon les taronja feien un 4-0 d'eixida, que elevava la renda a 11 punts, i provocava el primer temps mort de Montañana. A continuació, ho frenava Horvat amb un 2+1, que impulsava a Hozono Global Jairis a continuar estrenyent. A més, Valencia Basket es posava prompte en prima, per la qual cosa les murcianes van aprofitar per a continuar retallant des del tir lliure. Les de Rubén Burgos, condicionades pel poc encert en atac i el poc marge en defensa, es van veure arrossegades pel vendaval local. Ayuso no tardava a empatar la trobada a 38 punts. Per fortuna, Casas anotava un dificilíssim cércol passat quasi sobre la botzina per a deixar a l'equip dos punts a dalt al descans (38-40).

Després del pas pels vestuaris, València Basket va trobar alternatives d'anotació, però Ayuso feia molt de mal en atac i les mantenia a tir. Romero recuperava l'encert des del triple per a col·locar un xicotet avantatge de 7 punts. El partit estava molt travat des del tir lliure i a Hozono Global Jairis li estava convenint. Poc després Horvat deixava a les locals a només 3 punts de distància. No obstant això, malgrat la insistència i la cerca del rebot ofensiu, a València Basket no li estava entrant res. Casas finalment anotava per a deixar el +5, però Horvat feia un 2+1 a continuació, que reduïa a només 2 a poc més d'un minut. Per fortuna, en els últims segons del període, Torrens estirava el xiclet a 6 des del tir lliure.

Torrens estrena l'últim quart amb un triple per a col·locar el +9, que deixava una certa tranquil·litat momentània, perquè Horvat el contestava poc després. Durant diversos minuts el partit s'estava movent en l'avantatge de 6-7 punts a favor de Valencia Basket, fins que va aparéixer Ayuso de nou per a fer un 4-0 particular, retallar a 2 punts, i provocar el temps mort de Rubén Burgos. El seu equip havia comés alguns errors en els últims atacs que havien propiciat després les canastres rivals. Valencia Basket no arribava a reaccionar i en la recta final del partit López posava a Hozono Global Jairis un a dalt. Nou temps mort de Burgos. El conjunt taronja va poder posar-se a dalt, però els nervis es van traduir en quatre tirs lliures seguits fallats. Carrera sí que anotava els seus dos tirs lliures. 1 a dalt mancant 25 segons. Horvat feia el propi per a retornar l'1 a dalt local. Valencia Basket tenia l'última possessió. Per desgràcia, una pèrdua sentenciava la derrota.