Sòlid triomf coral en la pista del Monbus Obradoiro (75-97)

10/03/2024

Valencia Basket va sumar un sòlid triomf coral en la pista del Monbus Obradoiro en un partit en el qual va anar per davant en tot moment i que va acabar de definir amb un parcial de 1-17 al començament de l'últim quart. Abans s'havia encomanat a la superioritat de Inglis en la pintura i els punts de Jones (22 punts amb 8/11 en tirs de camp) per a posar-se per davant i a una ratxa d'encert de Xabi López-Arostegui (13 punts) per a obrir un avantatge significatiu. Encara que el quadre gallec va millorar i va arribar a acostar-se a tres de la mà de Mendoza en l'inici de la segona part, Davies (14 punts i 5 assistències) i Ojeleye (12 punts) van protegir l'avantatge en el tercer quart i Jones i Robertson van assumir el protagonisme en el parcial que ja va ser definitiu per a la sort del partit.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Kevin Pangos, Chris Jones, Justin Anderson, Damien Inglis i Brandon Davies. Un encert de Jones des de la mitjana distància va ser la primera cistella del partit i encara que Mendoza va anotar la primera del quadre gallec, Davies i el mateix Jones mantenien per damunt al quadre taronja. Un triple d'Anderson va ser replicat per un altre de Scrubb i encara que Davies va trobar a Inglis per al 2+0, Pustovyi posava el 9-11 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Jones va ser respost per un altre de Kovliar però Davies també va encertar des de darrere de l'arc i Inglis en transició va trobar el corredor fins a l’anella, la qual cosa va portar a Moncho Fernández a parar el partit. Scrubb va convertir en acció individual el 14-19 però Robertson va clavar el triple en el seu primer llançament a cistella i Inglis va continuar aprofitant la seua superioritat física en el pal baix per a estirar l'avantatge taronja a la desena. Jovic va trobar a Pradilla per al mat però l'encert exterior de Kovliar ho retallava per a deixar-ho en 20-27 al final del primer quart.

Encara que l'equip gallec bolcava el seu joc ofensiu buscant a Pustovyi, una safata en transició de Ojeleye i una acció individual de Jones protegien la renda visitant en els primers minuts del segon quart i dos triples seguits de Xabi López-Arostegui la tornaven a estirar i portaven a Moncho Fernández a parar el partit de nou a sis minuts per al descans. Un triple d'Howard va tallar el parcial taronja en 0-8 per a posar el 27-37 però Davies i Xabi treien viatges a la línia del tir lliure per a mantindre l'avantatge estable mentre Obradoiro continuava insistint a buscar els centímetres de Pustovyi. Mumbrú va tractar de protegir la pintura amb un quintet gran i Inglis es tornava a fer gran en la pintura però l'aparició ofensiva de Jordan Howard va anar menjant-se alguna cosa de la renda taronja abans d'una cistella de Claver i un bon sprint ofensiu dels gallecs en la recta final de la primera part els va acostar, encara que un triple de Jones sobre la botzina del descans manava el partit a l'intermedi amb 40-49.

Després del descans va eixir encertat l'equip gallec i va connectar dos triples seguits i una safata rere recuperació de Mendoza per a posar-se a tres malgrat els punts que aconseguia Davies anotant des de la mitjana distància. Després d'un temps mort de Mumbrú, dos triples seguits de Ojeleye i Davies donaven un poc d'aire al quadre taronja encara que un mat de Pustovyi posava el 54-59. Ojeleye es va fabricar el camí fins a l’anella i després d'una bona defensa, Jones va eixir al galop per a inventar-se una cistella amb addicional que pujava una altra vegada l'avantatge taronja a deu. Malgrat un encert de Blazevic, Ojeleye va clavar un triple des de la cantonada que portava al tècnic local a detindre la trobada. L'aler taronja va assumir el protagonisme en els dos costats de la pista en eixa recta final del tercer acte per a deixar-lo en 58-69 amb deu minuts per jugar.

Encara que Blazevic anava traient faltes, no anava aprofitant els tirs lliures i Jovic va encertar el triple per a començar el quart final abans d'haver de retirar-se per un colp a la cama. Jones va aprofitar els tirs sobre la falta al base serbi i una bona circulació va habilitar a Inglis per a anotar baix l’anella i fer créixer un poc més l'avantatge taronja. Pese a l'aturada, un triple i un encert des de la mitjana distància de Jones i un triple de Robertson feien més gran la bretxa fins als 25 punts d'avantatge. Pustovyi des del tir lliure tallava el parcial en contra en 1-17 i el quadre local va tirar d'orgull per a baixar el seu desavantatge de la vintena malgrat un 2+1 de Xabi. Álex va moure a l'equip en els últims tres minuts, la qual cosa van aprofitar Pangos i Xabi per a continuar anotant, perquè Anderson donara mostres de la seua capacitat atlètica i que els locals pogueren pujar un poc la seua producció ofensiva després d'anotar només 59 punts en els primers 34 minuts del partit. Al final 75-97 i 15é triomf en acb per al quadre taronja.