Superats en la pista del Fenerbahçe Beko Istanbul (118-88)

14/03/2024

Valencia Basket va caure amb rotunditat en la pista del Fenerbahçe Beko Istanbul per 118-88 en un partit en el qual va rebre 24 triples (nou rècord de la competició per al conjunt turc) i on l'equip taronja es va alçar del primer colp local impulsat pels triples de Dorsey quan va aconseguir recuperar pilotes i córrer però on el quadre turc li va passar per damunt en el segon quart mantenint el seu encert en el triple i aconseguint moltes segones opcions en el rebot ofensiu per a anar construint un desavantatge que va arribar a ser de vint en arribar al descans. Encara que València Basket va eixir amb millor cara després del descans, una jugada de set punts del Fenerbahçe va disparar el seu avantatge i només va permetre a l'equip taronja traure l'orgull de la mà de Davies (18 punts) primer i Harper i Anderson després per a intentar acabar lo millor possible encara que un rival que buscava el rècord de triples anotats no va alçar el peu de l'accelerador per a arribar als 118 punts.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Kevin Pangos, Chris Jones, Justin Anderson, Damien Inglis i Brandon Davies. Una bona circulació va acabar amb una pilota interior que Inglis va convertir en els primers dos punts del partit abans d'un triple de Dorsey al qual va replicar Davies amb un altre. Noua i Calathes van posar per damunt al quadre local i el segon triple de Dorsey col·locava el 10-5 al pas pel minut 4. Però els triples del quadre taronja seguien sense entrar i si que anotava des de darrere de l'arc Hayes-Davis per a portar a Mumbrú a gastar el temps mort poc abans d'arribar a la meitat del primer acte. Una bona eixida de pressió va permetre a Inglis convertir baix l’anella per a tallar el parcial en 10-0 i Jones va córrer el camp per a anotar la safata en transició després d'un tap de Davies. Després d'una recuperació de Chris, Pangos va trobar a Damien per a la cistella des de la mitjana distància però el tercer triple de Dorsey va tallar el parcial taronja posant el 17-11. Jones es va escórrer per la línia de fons per a anotar el floater i Pangos va traure un viatge al tir lliure però encara que Valencia Basket aconseguia recuperar pilotes, no encertava en atac i el quart triple de Dorsey mantenia estable l'avantatge local. Ojeleye va retornar l'encert de Guduric i després d'una altra recuperació de Harper, el propi exterior taronja va anotar per a deixar-ho en 22-19 al final del primer quart.

Wilbekin i Motley tornaven a estirar l'avantatge local i malgrat dos tirs lliures de Harper, un triple de Guduric obligada a Mumbrú a parar el partit amb 30-21 a un poc menys de huit minuts per al descans. Però Sestina ficava el huité triple en 14 intents de l'equip local per a posar la renda turca per damunt de la desena i després convertia un 2+1 que disparava el parcial fins a un 14-2 abans d'un triple de Pradilla al qual va contestar Wilbekin amb un altre. El tercer triple de Wilbekin estirava l'avantatge local fins als 16 amb el 42-26 en arribar a la meitat del segon quart encara que Inglis i Davies van encadenar dos encerts per a retallar un poc. La tornada al partit de Hayes-Davies li va donar un altre impuls més a l'ofensiva turca per a allargar l'avantatge malgrat els esforços de Davies a rebaixar un poc d'aigua i un triple de Wilbekin (12/22 del Fenerbahçe al descans) manava el partit a l'intermedi amb un màxim desavantatge de 57-37.

L'equip taronja va eixir amb millor energia després del descans però una jugada de set punts (un 3+1 de Noua amb antiesportiva que li va donar al Fenerbahçe una bola extra per al triple de Dorsey) col·locava el 66-41 al pas pel minut 23. Pangos trobava solucions però la maquinària ofensiva de l'equip turc no deixava de produir i continuar afegint triples al seu compte particular per a acostar-se a la trentena d'avantatge. Un triple d'Anderson, un 2+1 de Ojeleye i un triple de Davies ho van evitar mentre Motley continuava anotant. Harper també va anotar des de darrere de l'arc i després va convertir en una acció individual però el 17é triple turc, obra de Hayes-Davies, ho deixava en 85-61 amb deu minuts per jugar.

En l'últim quart, Fenerbahçe no va alçar el peu de l'accelerador i va continuar afegint encerts des de darrere de l'arc fins a batre el rècord de llançaments de tres anotats en Eurolliga en arribar als 24 i l'equip taronja tractava d'acabar de la millor manera possible impulsat pel coratge de Justin Anderson i les accions individuals de Jared Harper, la qual cosa no va impedir al conjunt turc arribar a manar per trenta conforme anava encadenant triples perquè el partit acabara amb 118-88.