Valencia Basket torna a somriure en un thriller a la Fonteta (70-68)

20/03/2024

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Chris Jones, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Jaime Pradilla. Una safata del base serbi va replicar al triple inicial de Booker i encara que Bolmaro va repetir, Inglis va trobar a Pradilla en la pintura, després es va inventar un 2+0 per a equilibrar el marcador i va posar per primera vegada per davant al quadre taronja remuntant línia de fons. L'ala-pivot francés va estendre el seu protagonisme assistint a Ojeleye per a ampliar el parcial que Edwards va tallar des del tir lliure. Malgrat això, Jones des de la mitjana distància, un tir lliure de Jovic i dos de Pradilla, a més d'un triple de Ojeleye i una safata de Jones obligaven a Laso a parar el partit per segona vegada mentre el parcial taronja continuava creixent. Malgrat la interrupció, Semi va traure una falta de tres tirs abans que Bouba Touré tornara a la pista després de dos mesos de lesió al pas pel minut 8. Un triple de Giffey va tallar el parcial en 21-2 i encara que Booker va baixar un alley-oop, Inglis es va fabricar la cistella en el pal baix i Jones va traure una falta de tres tirs per a deixar-ho en 28-15 al final del primer quart.

Touré va baixar un alley-oop per a retornar el mat d'Harris però un altre encert de Harris i un 2+1 de Francisco posaven el 30-22 a set minuts per al descans. Un palmeig de Pradilla i un encert després de rebot ofensiu de Xabi mantenien estable en la desena la renda d'un quadre taronja que s'agarrava des de la defensa davant la falta d'encert en el tir exterior encara que un triple de Francisco posava el 34-27 en arribar a la meitat del segon acte. Semi va convertir des de la mitjana distància i Inglis va assistir a Pradilla perquè anotara en carrera i malgrat que Booker va traure una cistella amb fallada en l'addicional, una bona circulació va acabar amb Damien anotant des de la mitjana distància. Dos encerts seguits d'Edwards retallaven una altra vegada a set però dos tirs lliures de Inglis i el segon triple taronja després de dotze intents, obra de Jones, defensaven l'avantatge que es quedava en 45-37 amb dos tirs lliures de Giffey.

Un tir des de la mitjana distància de Inglis va ser la primera cistella de la segona meitat i tot i el ganxo de Ibaka, l'ala-pivot francés va repetir a taula. Un triple sobre la botzina de possessió de Jones va ser replicat pels punts d'Edwards i Booker per al 52-48 en arribar a la meitat del tercer acte. Un rebot ofensiu va habilitar a Ojeleye per a anotar des del tir lliure però un 2+1 de Lucic es va continuar menjant-se la renda per a baixar-la encara més abans d'una acció individual de Jones però un triple i un tir lliure de Francisco retallaven a un per a arribar amb 57-56 amb deu minuts per jugar.

Una cistella de Weiler-Babb va culminar la remuntada visitant només començar l'últim acte i els tirs lliures de Inglis i Anderson eren replicats per un mat de Booker per a mantindre el partit empatat. L'energia de Justin Anderson va encendre la defensa taronja i un triple del mateix Anderson, dos tirs lliures de Semi i una cistella des de la mitjana distància de Jones li van donar un poc d'aire al quadre taronja en entrar en els últims quatre minuts. Un tir lliure de Ibaka va tallar una ratxa de cinc minuts i mig sense anotar de l'equip bavarés i un altre col·locava el 67-62 ficats ja en els últims dos minuts. En una acció en la qual Edwards va anotar una safata, va haver-hi una antiesportiva sobre Jones que es va quedar en dos punts i Lucic es va deixar un tir lliure per al 69-65 en entrar en l'últim minut. Després de la fallada de Jones, va haver-hi una falta de tres tirs sobre Lucic que va retallar a un l'avantatge valencià abans que Jovic es deixara un des del tir lliure