La defensa guia a les semifinals de Copa de la Reina (63-55)

21/03/2024

Valencia Basket es classifica per a les semifinals de la Copa de la Reina després d'un físic i intens partit enfront d’IDK Euskotren. L'equip va anar de menys a més amb esforços repartits per a noquejar a les basques des de la defensa i aconseguir la victòria amb Casas i Iagupova liderant. Un triomf agredolç perquè Raquel Carrera va caure lesionada en el segon quart i ja no va poder tornar al partit. El combinat de Rubén Burgos s'enfrontarà el dissabte al guanyador de l'eliminatòria entre Spar Girona i Movistar Estudiantes.

El conjunt taronja va eixir a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Raquel Carrera i Merritt Hempe. Encara que el duel arrancava amb recuperació de Iagupova, que es transformava en assistència de Romero per a Carrera, els nervis del primer partit afloraven. IDK responia amb un parcial de 5-0, que per fortuna tallava Casas. Valencia Basket no tardava a empatar, però el partit estava en un puny. Apareixien ahí els punts de Gülich per a fer un 4-0 particular i agafar eixe primer +4. No obstant això, Tunstull arremetia de la mateixa manera per a recuperar la igualtat. Pese que Gülich endollava un triple, una cistella de González deixava al mínim la diferència al final del primer quart.

Massey estrenava el segon quart amb un triple per a les basques. Gran actuació de Fam en la pintura per a anotar un 4-0 particular, que IDK es cobrava des del tir lliure perquè el marcador tornara a igualar-se. Les pèrdues no estaven llastrant tant com podrien haver-ho fet i, a poc a poc, l'equip va anar trobant-se més còmode en la pista. Valencia Basket feia un 7-0, des de la defensa i corrent, que provocava el temps mort de Muguruza. Westerik ho neutralitzava des del triple just després. El conjunt taronja estava sent molt penalitzat per les faltes. Quan el marcador anava 5 dalt el pitjor que podia passar ocorria. Després d'una penetració a cistella Carrera es desplomava fent-se mal al genoll i havia de retirar-se de la pista en llitera. El conjunt taronja feia un bon parcial 7-2 de final de quart per a anar-se amb un +10 al descans (36-26).

Després del pas pels vestuaris l'equip va eixir seriós fent un 5-2 que pujava la renda a 13 punts. Després de cistella en contraatac de Westerik Rubén Burgos demanava temps mort. Volia tindre el partit ben lligat. No obstant això, l'equip no es trobava en atac sota una defensa de IDK que havia pujat files. Les basques feien un 7-0 per a trencar la barrera dels dobles dígits i retallar distàncies. En eixe moment Buenavida prenia galons amb un 2+1 que donava oxigen. La jove canària va fer jugar meravelles a l'equip i sota la seua batuta Valencia Basket completava un 9-1 amb una enorme defensa, que elevava la màxima fins al moment a 14 punts, però Westerik anotava sobre la botzina per a reduir.

El combinat taronja volia assegurar el triomf el més prompte possible i, per a això, no va baixar el peu de l'accelerador en tots dos costats de la pista, amb un 4-0 d'eixida que pujava l'avantatge a 16 punts. IDK, malgrat que estava cometent errors, no deixava de creure i anava responent els colps. Valencia Basket va passar llavors uns minuts de sequera ofensiva, tractant de mantindre el marge. Des del tir lliure Romero recuperava un +14 que, a falta de 3 minuts, es feia important. IDK feia un 4-0 a continuació mentre a les de Rubén Burgos se'ls feia un món anotar. Buenavida es tirava l'equip a l'esquena de nou desembossant l'ofensiva taronja. Mbulito feia un 4-0 particular des del tir lliure, reduint a 8 la diferència, però Fam anotava per a tancar el triomf a menys de 30 segons del final del partit. L'equip estava en semis de Copa.