Valencia Basket es buida sense recompensa a Mònaco (79-78)

22/03/2024

Valencia Basket es va reposar a tots els colps i es va agarrar a un partit que va lluitar fins al final per a acabar caient en la pista del AS Monaco per 79-78. L'equip taronja va començar per darrere després d'una mala posada en escena però es va agarrar a la defensa per a frenar l'ofensiva monegasca i tornar al partit, encara que va malgastar alguns tirs lliures i li va faltar encert per a posar-se per davant i traure partit al bon exercici defensiu del segon quart, per la qual cosa es va anar quatre a baix al descans. Malgrat els problemes de faltes dels interiors disponibles, Valencia Basket va aguantar amb quatre xicotets des de l'encert en el triple i amb un moment d'inspiració de Ojeleye en l'inici de l'últim quart es va posar per davant. En eixe moment clau, el quadre local va trobar la superioritat atlètica d'Hall i els punts de James per a recuperar l'avantatge, encara que Valencia Basket es va agarrar al partit de la mà de Inglis per a arribar viu al final i tindre una possessió per a intentar forçar la pròrroga, però Hall va assegurar el rebot i no va fallar en el tir lliure per a certificar la victòria local.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Kevin Pangos, Chris Jones, Justin Anderson, Damien Inglis i Jaime Pradilla. L'equip monegasc va començar trobant als seus interiors per a un parcial de 6-0 que va tallar Inglis amb un encert des de la mitjana distància. Les segones opcions aconseguides pel quadre local portaven a Mumbrú a parar el partit amb 8-2 quan s'havien consumit només dos minuts i mig des de l'inici. Encara que Jones va convertir des de la mitjana distància, l'AS Monaco va estirar el seu avantatge fins a la desena en arribar a la meitat del primer acte amb 14-4 fins a un triple de Jones i un tir lliure de Jovic. Cinc punts de Okobo i un triple de Walker van activar l'ofensiva local per a recuperar el seu avantatge i encara que Reuvers va retornar l'encert des de darrere de l'arc, Blossomgame també va convertir de tres. Un mat de Ojeleye ho deixava en 25-15 al final del primer quart.

Una safata de Jovic i una cistella de Reuvers en la pintura van allargar el parcial taronja i van portar a Obradovic a parar el partit. Walker va tallar el moment taronja per al 27-19 i encara que la defensa taronja treballava bé, Robertson va malgastar alguns tirs lliures per a acostar-se. L'escorta canadenc es va reposar clavant un triple i Brown va tallar la sequera local convertint una pilota solta en el 29-24 a quatre minuts per al descans. Anderson va convertir el triple des de la cantonada i Inglis va retornar la cistella de James. El base de l'AS Monaco va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip i va castigar un error per a anotar una safata sense oposició i encara que Anderson va convertir el seu segon triple, Blossomgame li ho va retornar. Dos tirs lliures de Jovic manaven el partit al descans amb 38-34.

La segona meitat va començar amb un triple de Blossomgame i el AS Monaco buscant els centímetres de Motiejunas. Encara que Reuvers va anotar, una antiesportiva xiulada sobre Brown en una acció en la qual va haver de retirar-se es va quedar en dos punts i Jones es va fabricar la safata per elevació. Valencia Basket es va ficar en bonus en menys de tres minuts i li van xiular la quarta personal a Reuvers, la qual cosa obligava al quadre taronja a empetitir el seu equip en pista. Dos triples seguits de Ojeleye i Jones van trobar resposta local i encara que Semi convertia des del tir lliure, l'aparició ofensiva de Strazel i James col·locaven el 53-46 en la meitat del tercer acte. Després del temps mort de Mumbrú, un triple d'Anderson va ser respost per dos mats de Diallo i Cornelie que portaven al tècnic taronja a gastar un altre temps mort amb huit a baix en el marcador. Malgrat dos taps de l'equip local, Valencia Basket tractava d'agarrar-se des de darrere i amb un altre triple de Ojeleye i un encert des de la mitjana distància de Pradilla guanyava el tercer quart i ho deixava en 57-54 amb deu minuts per jugar.

Dos tirs lliures i un palmeig de Semi replicaven a la cistella de Walker i després d'una bona defensa, una cistella amb addicional de l'aler taronja posava per damunt al Valencia Basket per primera vegada en el partit. Un mat de Hall ho empatava i li van donar una falta de tres tirs a Mike James, dels quals va ficar dos, per al 63-61 a set minuts per a acabar. Jones també es va deixar un llançament des de la línia de personal i Brown va anotar des de la mitjana distància, la qual cosa unida a dos mats seguits de Hall col·locaven el 69-62 a cinc minuts per al final. Inglis va anotar en la pintura i tot i el triple de Strazel, Semi es va fabricar la cistella i Damien no va perdonar des del tir lliure per a entrar quatre a baix en els últims tres minuts. Un triple de James posava el 75-68 però Inglis es feia gran en la pintura després de rebot ofensiu i encara que li van xiular falta a James i no va perdonar, un mat d'Anderson i un encert des de la mitjana distància de Semi després de rebot ofensiu ho apretaven col·locant a tres al quadre taronja amb 33 segons en el rellotge. Una bona defensa li va donar al quadre taronja una possessió però el AS Monaco va fer falta i Jones va anotar el primer i va llançar a fallar el segon però Hall va assegurar el rebot i no va fallar des del tir lliure, fent que el triple final de Jones només servira per a deixar-ho en 79-78.