A la final de la Copa sense donar opció a Movistar Estudiantes (77-50)

23/03/2024

Valencia Basket es classifica per a la segona final de Copa de la Reina de la seua història per la porta gran. El conjunt de Rubén Burgos ja va eixir d'inici amb les idees clares amb un 24-0 de parcial que va allunyar a Movistar Estudiantes des de bé prompte i no va donar cap opció amb una defensa extraordinària. Enorme esforç i treball d'equip per a suplir la baixa de Raquel Carrera i estar a 40 minuts de lluitar pel primer títol de Copa. El rival eixirà del vencedor del Perfumerías Avenida vs Casademont Zaragoza i la final se celebrarà el diumenge a les 12:30h. A per la Copa per Raquel.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Merritt Hempe. La primera del partit va ser per a Mawuli, que responia Hempe de tres per a estrenar a Valencia Basket i iniciar una rèplica contundent de 11-0 amb dos triples de Romero. La bona faena defensiva i tancant el rebot i movent la pilota en atac de les de Rubén Burgos provocava el primer temps mort de Movistar Estudiantes. El demolidor parcial arribava ni més ni menys que a 24-0 amb una defensa, una intensitat i un encert de totes les jugadores en pista espectacular. Les de David Gallego es veien impotents sense aconseguir anotar el poc que arribaven a canastra. Ni la zona va impedir que Valencia Basket anotara per a aconseguir els 22 punts d'avantatge. El combinat estudiantil frenava la sagnia amb un xicotet 4-0 de final de quart.

El segon arrancava amb canastra de Torrens, però l'encert taronja, especialment en l'exterior, havia caigut, però es mantenia la diferència de 18 punts durant els primers minuts. Movistar Estudiantes anava sumant a poc a poc des del tir lliure fins que va començar a endollar des de fora. Dos triples seguits les posaven a 13 punts. Es van connectar també en defensa i Valencia Basket va començar a cometre errors. Iagupova va retrobar a l'equip amb l'encert exterior per a frenar el arreón estudiantil, iniciant un 9-2 per a recuperar una renda de 20 punts. David Gallego parava el partit i a continuació, Alonso anotava de tres per a elles. El parcial estudiantil arribava a 7-1, reduint a 14, i ara Rubén Burgos demanava temps mort. La reacció arribava amb un 6-0 entre Hempe i Romero per a retornar el +20 al descans (44-24).

Després del pas pels vestuaris Casas continuava el parcial anterior, que arribava a 8-0 amb una renda de 22. Se succeïa a continuació uns minuts de robatoris i pèrdues de tots dos equips sense anotació fins que arribava un triple d'Alonso per a les madrilenyes, que no tardava a contestar Fingall. Ara el parcial de Valencia Basket arribava a 7-2, recuperant el +24 i provocant un nou temps mort estudiantil. Torrens pujava la màxima a 26, però Santiago ho reduïa amb un triple al final del tercer quart.

La mateixa jugadora de Movistar Estudiantes allargava el parcial del seu equip a 6-0, deixant en 20 la diferència poc després de començar l'últim quart, després de xiular-li a Iagupova una antiesportiva en el seu tir de tres. Romero ho frenava des del tir lliure. Després d'un xicotet intercanvi de canastres que afavoria a les madrilenyes, ja que reduïen la distància a 19 punts, Rubén Burgos parava el partit. Amb determinació, Valencia Basket sentenciava. Un 10-2 deixava l'avantatge fregant els 30 punts mancant 2 minuts per al final. A la final de Copa per Raquel.