CAMPIONES DE LA COPA DE LA REINA! (77-53)

24/03/2024

Valencia Basket es proclama campió de la Copa de la Reina a Huelva per primera vegada en la seua història. Un immens equip que s'ha sobreposat a la dolorosa baixa de Raquel Carrera per a tombar a tots els seus rivals, inclòs Casademont Zaragoza en aquesta gran final, sense donar cap opció i dominar de principi a fi. Sens dubte, l'MVP Leticia Romero, que va guiar l'ofensiva de manera èpica. Ara sí, les de Rubén Burgos compten amb el seu trident nacional i aquesta Copa de la Reina se suma en la vitrina a la LF Endesa i a les dues Supercopes.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Merritt Hempe. El partit arrancava amb moltes imprecisions per part de tots dos equips amb possessions ràpides erràtiques. Transcorreguts quasi dos minuts de joc endollava la primera canastra Romero. Valencia Basket va començar a jugar amb més cap i millor selecció de tir que les saragossanes, la qual cosa es va traduir en un parcial d'eixida de 10-2, que provocava el primer temps mort de Cantero. Hempe tancava el 12-2 després del mateix i Fiebich ho tallava des del tir lliure. Nou parcial de 5-0 per a Valencia Basket entre Iagupova i Fingall que continuaven elevant la renda, malgrat la clamorosa diferència de faltes que havia portat repetides vegades a les aragoneses a la línia de tirs lliures. Gülich pujava la màxima fins al moment a 13 punts. Amb un 4-0 d'elles ho reduïen a 9 al final del primer quart.

Eixa falta d'encert en els últims minuts l'allargava Valencia Basket en l'inici del segon període. Casademont Zaragoza va aprofitar per a continuar retallant un poc més i quedar-se a 7 punts. El parcial ho tallava Hempe amb un 3-0 particular que retornava els dobles dígits. No obstant això, ara les aragoneses estaven trobant el cércol amb més facilitat i les taronja tenien dificultat per a enlairar-se. Transcorregut l'equador del quart, amb un bon 7-0 amb anotació repartida recuperaven el +13. Casademont Zaragoza tornava a arremetre, ara amb un 5-0, però Valencia Basket jugava molt seriós i va colpejar sense pietat amb una Romero en mode MVP. Parcial de 7-1 i +17 al descans (47-30).

L'eixida després del pas pels vestuaris també va ser providencial. Una defensa al nivell d'una final i un atac ordenat i amb determinació. El parcial final del segon quart seguia el seu curs, arribant a 9-1 amb una renda ja de 21 punts. Gulbe s'encarregava de parar-ho amb un 3-0, però apareixien Iagupova i Fingall per a fulminar-ho amb un 5-0, elevar l'avantatge a 23 punts i forçar el temps mort de Cantero. Valencia Basket no sols va mantindre eixa renda durant diversos minuts, sinó que a poc a poc va anar ampliant-la. Amb 4 punts consecutius Gülich la pujava a 24. El 5-0 de final de quart de Casademont Zaragoza no impedia que les de Rubén Burgos s'anaren amb un bon matalàs de 19 a l'últim període.

València Basket iniciava l'últim període amb un 6-0 en el que ja semblava que s'anava acostant cada vegada més el títol de Copa. Hi havia temps mort de Casademont Zaragoza, però no reacció del seu equip L'avantatge era de 25 punts per a les taronja i continuava creixent després del mateix amb un 8-0 i +27. Fiebich ho tallava de tres. Es produïa un xicotet intercanvi de cistelles, que donada la diferència beneficiava a les de Rubén Burgos, perquè el partit estava més que sentenciat. Mancant menys de 3 minuts per al final i amb un +29 en el marcador, la Copa de la Reina tenia ja un amo: València Basket.