Festa completa a la Fonteta amb el triomf davant UCAM Múrcia (83-82)

24/03/2024

El primer equip masculí de Valencia Basket va patir de valent per a completar el diumenge perfecte per al Club i sumar un dificilíssim triomf davant UCAM Múrcia per 83-82 en un encontre en el qual va dominar en la primera part des del seu encert en el triple, es va vore per darrere depassat per l'energia de l'equip murcià durant el tercer quart i on va tirar de fe quan estava set a baix a tres minuts del final per a emportar-se un final d'infart. En un partit en el qual va començar per darrere en l'inici però quan va controlar les pèrdues, va trobar un impressionant encert en el triple (va ficar els seus huit primers intents) per a obrir un avantatge que amb un parcial de 15-5 per a acabar la primera meitat va obrir fins als 18 punts en arribar al descans. Tot eixe encert de la primera part va desaparéixer en un tercer quart en el qual UCAM Murcia va canviar completament el guió aprofitant els errors en el tir i bolcant el seu atac en l'avantatge de Todorovic davant l'absència de pivots en el quadre taronja per a remuntar el partit amb un parcial de 7-29. Encara que Valencia Basket va intentar agarrar-se al partit, l'encert en els triples de l'equip murcià li va permetre mantindre's per damunt fins a la recta final en la qual dos triples d'Anderson van ficar al Valencia Basket en el partit i quatre punts seguits de Jones li van donar la volta al marcador. Una fallada en el tir lliure de Ennis i el rebot assegurat per Inglis van tancar el triomf valencià.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, James Anderson, Semi Ojeleye i Damien Inglis. Un triple de Semi va ser la primera cistella del partit i després que Todorovic ficara la primera del quadre murcià, Inglis va convertir en dos punts una pilota solta. Kurucs i un triple de Caupain van posar per damunt al quadre murcià i malgrat un triple de Xabi després de recuperació, Ennis i Sleva posaven el 8-11 després dels primers quatre minuts. Semi va clavar el tercer triple taronja i Xabi primer es va escórrer per línia de fons per a anotar per elevació i després va assistir a Inglis per a la cistella en la pintura per a un parcial que va tallar Sleva castigant una pèrdua taronja per al 15-13. Dos tirs lliures i un triple de Claver i una bona jugada que va acabar amb un triple de Robertson van donar llustre a un bon final defensiu de quart dels jugadors que van eixir des de la banqueta per a arribar amb 23-16 al final del primer quart.

Pangos va anotar la primera del segon acte i després de dues bones defenses que van acabar en recuperacions, el base canadenc va assistir a Claver perquè ficara el sisé triple taronja, la qual cosa col·locava l'avantatge local per damunt de la desena i portava a Sito Alonso a parar el partit després de tot just minut i mig de segon quart. Radebaugh va anotar cinc punts seguits per a posar el 28-21 i portar a Mumbrú a parar l’encontre poc després. Després de l'aturada, Claver va ficar el seu tercer triple i encara que Radovic se’l va retornar, Pangos també va encertar des de darrere de l'arc (els huit primers intents de triple de l'equip taronja van entrar per l’anella). Encara que Radovic assumia el protagonisme ofensiu, es van encadenar Ojeleye anotant després de rebot ofensiu i clavant un triple i Xabi des de la mitjana distància per a posar un nou màxim avantatge taronja en quinze. Sleva posava el 41-28 però Jones va convertir des de la mitjana distància primer i després va trobar a Reuvers per a la cistella en la pintura per a protegir l'avantatge i Semi i Robertson des del tir lliure fins i tot la van ampliar un poc per a arribar al descans amb 49-31.

L'equip murcià va eixir agressiu després del descans i va generar dubtes en l'ofensiva taronja i va provocar pèrdues, al mateix temps que va trobar els punts de Caupain i Radebaugh per a disminuir el seu desavantatge i portar a Mumbrú a parar el partit amb 49-39 després de menys de tres minuts de segona meitat. Ennis i Todorovic van allargar el parcial d'eixida a un 0-13 abans que Xabi ficara la primera cistella taronja de la segona meitat. L'aler basc va retornar l'encert de Ennis i Pangos va habilitar a Semi perquè traguera un viatge al tir lliure, aprofitant només un dels llançaments. Ennis i Todorovic van continuar rebaixant per a posar el 54-52 abans de dos tirs lliures de Reuvers però Radebaugh i un mat de Kurucs empataven el partit. L'equip taronja no aconseguia anotar i Todorovic consumava la remuntada visitant per a deixar-ho en 56-58 amb deu minuts per jugar.

Encara que Todorovic va allargar el parcial murcià fins a un 7-29, un 2+1 de Robertson va ser replicat per un triple de Todorovic i Inglis va anotar des de la mitjana distància. Una cistella amb addicional de Sleva posava el 61-66 a un poc menys de huit minuts per a acabar però Jones va aconseguir ficar el primer triple taronja de la segona meitat abans que Caupain li ho retornara. Un nou triple de Caupain posava el 66-72 però un palmeig de Ojeleye i Inglis trobant a Claver en la pintura retallaven abans d'un triple de Kurucs per a entrar en els últims cinc minuts amb 70-75. Encara que UCAM Murcia va ampliar a set, un triple d'Anderson i un 2+1 de Xabi retallaven i un nou triple d'Anderson empatava el partit amb dos minuts en el rellotge. Sleva posava el 79-81, Jones no va convertir i encara que l'equip murcià va aconseguir dues boles extra, en la lluita pel rebot va haver-hi una antiesportiva sobre Jones que no va perdonar des del tir lliure i després va anotar la safata per a posar per damunt al quadre taronja. Ennis va traure la falta de tirs lliures, va anotar el primer i va fallar el segon perquè la victòria es quedara a la Fonteta per 83-82.