Derrota a Belgrad davant Maccabi Tel Aviv (95-80)

27/03/2024

Valencia Basket es queda sense marge d'error en la seua lluita per entrar en les posicions de play-in de la Turkish Airlines EuroLeague en caure en la pista del Maccabi Playtika Tel Aviv per 95-80 en un partit en el qual va manar al principi gràcies a un parcial a favor en el primer quart però que es va apretar en el segon i en el qual l'equip israelià va castigar les pèrdues per a fer el seu joc i construir una renda per a anar-se manant per deu al descans. Encara que Valencia Basket va millorar la intensitat de les seues accions en la segona meitat, li va faltar encert per a retallar i les estreles de l'equip local van protegir eixa renda. Encara que alguns triples sí que van entrar en l'últim quart, el conjunt macabeu va continuar anotant per a consolidar una renda que l'equip taronja va tractar de maquillar al final però no va poder reduir en els últims minuts.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Stefan Jovic, Chris Jones, Justin Anderson, Damien Inglis i Jaime Pradilla. Anderson després de capturar el seu propi rebot va anotar la primera cistella del quadre valencià en un inici de partit en el qual Wade Baldwin assumia el protagonisme ofensiu per a posar el 8-2 abans d'un ganxo de Pradilla i una safata de Inglis. El quadre taronja compensava la seua falta d'encert en el triple amb segones opcions fins que Anderson va convertir des de darrere de l'arc des de la cantonada i un ganxo de Inglis va posar per damunt al Valencia Basket. Una recuperació va acabar amb un mat en transició de Ojeleye i el propi aler taronja va clavar un triple per a allargar el parcial abans que Baldwin ho tallara en 2-14 per a posar el 12-16 en arribar al minut 7. Semi continuava trobant l’anella (nou punts en el primer quart) però Rivero i un triple de Blatt retallaven i una cistella amb addicional fallat del cubà ho deixava en 21-20 al final del primer quart.

Un encert de Xabi després de rebot ofensiu i una pilota solta que Pradilla va convertir en dos punts mantenien el partit equilibrat abans d'un 2+1 de Robertson que col·locava una altra vegada per davant al quadre taronja. Colson li donava la volta al marcador abans d'un triple de Robertson però Webb i Colson posaven el 33-30 a cinc minuts per a arribar al descans. L'equip israelià va castigar les pèrdues per a poder fer el seu joc en carrera i estirar el seu avantatge a huit abans d'una safata de Jovic i un palmeig de Inglis però el Maccabi retornava els colps per a mantindre estable l'avantatge local i fins i tot ampliar-ho amb dues accions consecutives de Nebo abans d'un triple de Jones i un tir lliure de Ojeleye que ho deixaven en 48-38 en arribar al descans.

Un triple de Ojeleye va obrir la segona meitat però Baldwin anotava per a protegir la renda local i la pujada d'intensitat defensiva anava carregant de personals a un equip taronja que entrava en bonus en menys de tres minuts abans que un 2+0 de Colson posara el 54-41. Dos tirs lliures de Inglis i una cistella de Robertson retallaven un poc i l'escorta va trobar a Damien en la pintura per a la cistella a taula però les estreles de l'equip macabeu treien el seu talent individual per a retornar els colps. Un triple d'Anderson i un tir lliure de Ojeleye van trobar resposta del Maccabi per al 64-51 amb un triple de Blatt. Encara que l'equip taronja va aconseguir anotar en este tram, Rivero i un triple de DiBartolomeo estiraven l'avantatge local abans que un altre de Robertson ho deixara en 71-58 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb un triple de Claver i una cistella de Robertson que van portar a Kattash a parar el partit quan només s'havia consumit un minut. Un 2+1 de Nebo va tallar l'eixida taronja i malgrat un altre triple de Claver, el quadre israelià buscava la superioritat física de Nebo en la pintura. Un triple de Xabi ho baixava a nou però dues accions positives del Maccabi i els tirs lliures d’una falta i una técnica col·locaven el 86-69 a cinc minuts per a acabar. L'equip taronja va tractar d'acostar-se però no va aconseguir frenar la maquinària ofensiva de l'equip groc perquè el partit s'acabara amb 95-80.