L'ansietat ofega a Valencia Basket davant el LDLC ASVEL Villeurbanne (69-98)

04/04/2024

Valencia Basket va caure a la Fonteta en el seu últim partit de la Fase Regular de la Turkish Airlines EuroLeague com a local davant el LDLC ASVEL Villeurbanne per 69-98 en un partit en el qual l'equip francés va aprofitar al màxim l'ansietat d'un equip taronja que no trobava cap manera d'anotar per a destrossar l’encontre amb un parcial de 2-35 entre el final del segon quart i bona part del tercer i arribar a manar fins per 39 punts. En l'últim quart, van arribar els triples de Chris Jones que només van servir per a reduir un poc el desavantatge final.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Kassius Robertson, Semi Ojeleye, Damien Inglis i Brandon Davies. Una cistella amb addicional del pivot taronja va replicar al triple inicial de Lee i malgrat un encert de Robertson després de rebot ofensiu, Fall i un triple de Kahudi posaven el 6-11 al pas pel minut 4. Un 2+1 de Jones va ser replicat per tres tirs lliures de De Colo i després va traure altres tres llançaments per al 9-17 en arribar a la meitat del primer quart amb els quals es convertia en el segon màxim anotador de la història de l'Eurolliga. Inglis des de la mitjana distància i una acció individual de Jones van retallar però Lauvergne la va tornar a estirar i un triple de Thomas posava el 15-23. Els punts de Jones i Harper només van servir per a deixar el marcador en 19-27 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb una recuperació que Jovic va convertir en un 2+1 en el qual Ndiaye va haver de deixar el partit en llitera entre els aplaudiments de la Fonteta en colpejar-se el cap contra el sòl. Encara que Thomas va convertir, després d'un temps mort de Mumbrú, Harper va anotar el primer triple taronja i després es va traure de la cistella una falta de tres tirs dels quals va aprofitar dos. Una altra recuperació va permetre a Anderson equilibrar el partit abans d'un parcial visitant castigant els errors no forçats de l'ofensiva taronja que posava el 29-37. Harper des del tir lliure i Xabi després de rebot ofensiu tallaven la sequera però el quadre francés anotava en cada viatge per a mantindre la seua renda. Un triple de Claver va ser replicat per un altre de De Colo i l'equip francés va gestionar al seu favor l'ansietat de l'equip taronja en el final de la primera part per a fer més gran la ferida fins als catorze de desavantatge amb els quals es va arribar al descans amb el 38-52.

En l'inici de la segona meitat l'equip francés va allargar el seu parcial fins a un 0-25 per a arribar a manar posar el 38-69 amb l'equip taronja incapaç d'anotar en els primers cinc minuts del tercer quart. Una cistella després de rebot ofensiu de Xabi al pas pel minut 26 va ser el primer encert taronja de la segona meitat però els punts no arribaven de cap de les maneres i el quadre francés va arribar a manar per 39 punts fins que un tir lliure de Harper, un encert des de la mitjana distància de Inglis i una canastra en carrera de Pradilla deixaven el marcador en 45-79 amb deu minuts per jugar.

Valencia Basket va tractar de traure un poc d'orgull per a maquillar el resultat en l'últim quart i va trobar els triples de Chris Jones per a rebaixar un poc el seu desavantatge perquè en els últims minuts el resultat final quedara en 69-98.