Valencia Basket resol des del triple davant Kutxabank Araski (79-91)

06/04/2024

Valencia Basket s'emporta un igualat duel en la pista de Kutxabank Araski, en el qual la marca de 14 triples, amb quasi un 50% d’encert, va decantar el resultat. El major nombre de triples anotats per part de les taronja aquesta temporada en un partit en LF Endesa. A més, amb anotació repartida. El combinat taronja va saber aguantar el bon joc i l'encertat atac de les basques per a agafar un matalàs en la recta final del partit i assegurar el triomf. Valencia Basket queda així amb un 23-5 en segona posició mancant dues jornades per a la fi de la fase regular.

El conjunt de Rubén Burgos va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alina Iagupova, Nadia Fingall i Merritt Hempe. Estrenava el partit Brewer per a les locals i Fingall ho feia des del tir lliure per a Valencia Basket. El ritme de la trobada estava sent lent, però les taronja feien un primer parcial de 7-0 amb encert exterior entre Hempe i Casas per a posar un primer avantatge de 5 punts. Araski ho responia amb un 5-0 per a empatar i apareixia Iagupova des del triple per a retornar la davantera. Rubén Burgos començava a moure la banqueta. Fam completava el 5-0 en la seua eixida, però Burani contestava cada colp taronja. Va eixir llavors Torrens a pista per a sentenciar el primer quart amb un altre 5-0 en el seu compte particular que elevava la màxima renda fins al moment a 8 punts.

La mateixa Torrens iniciava el segon període estenent el parcial des del tir lliure per a col·locar el matalàs en 10. Aliaga ho tallava des del tir lliure. Per fortuna, Valencia Basket estava molt endollat des de l'exterior gràcies a un joc molt fluid des de la defensa. Dos triples quasi consecutius de Fam i Buenavida, que elevaven l'avantatge taronja a 11 punts, provocaven el temps mort de Made Urieta. El seu equip reaccionava amb un 4-0, reduint a 7 la diferència. Encara que Buenavida anotava a continuació, Araski estava anotant més fàcil i a poc a poc anava acostant-se. Poc després Hermida anotava un triple que les posava a 4 punts, per la qual cosa el tècnic taronja parava el partit. Fingall desembossava, però Araski estava a tir de pedra. Casas anotava un triple i Hermida li ho responia. Brewer les col·locava a només un punt. Hempe estirava a dos al descans (39-42).

Alarcón empatava el marcador després del pas pels vestuaris. València Basket reaccionava amb un 6-0 que elles tallaven. Hi havia triple de Romero, però una nova canastra fàcil de les locals provocava el temps mort de Rubén Burgos, que volia recompondre la defensa de l'equip. Malgrat tot, Araski empatava el partit. Per fortuna, l'encert de Romero i Torrens des de lluny salvava a l'equip, perquè retornaven un +6. Brewer ho tallava, encara que Valencia Basket arremetia de nou amb un 4-0 que posava un xicotet matalàs de 8 punts. Urieta demanava temps mort, però les de Rubén Burgos anaven per la victòria. El parcial arribava a 15-2 i l'avantatge a 13, tancant amb un triple de Casas, que responia Gretter, però que la mateixa capitana contestava de la mateixa manera per a tancar el tercer quart.

Amb un triple Van den Adel inaugurava l'últim període. La rèplica taronja era d'un 4-0. Brewer ho contestava de la mateixa manera amb l'equip vitariano traient avantatge de les transicions i Rubén Burgos parava el partit. De nou buscava evitar les canastres fàcils. No obstant això, Valencia Basket no es retrobava en defensa. Les locals continuaven anotant amb una certa facilitat i l'intercanvi de canastres començava a afavorir-los, amb un 7-0 que reduïa la diferència a només 6 punts. Araski ficava la por en el cos, però el conjunt taronja no es va acoquinar. 5-0 entre Hempe i Iagupova per a forçar el temps mort de Urieta, amb l'avantatge d'11 punts en el lluminós mancant poc més de 3 minuts. Fingall ho pujava a 13 a continuació i, a cada intent de les vitorianes de retallar, Iagupova colpejava per a sentenciar.