Tancament a l'Eurolliga amb derrota en la pista del Partizan (79-66)

12/04/2024

València Basket va tancar la seua participació en la seua octava Eurolliga amb una derrota en la pista del Partizan Mozzart Bet Belgrade per 79-66 en un encontre en el qual va competir bé malgrat no haver-hi res en joc a nivell classificatori per a cap dels dos equips i en el qual va estar bona part de la primera meitat per davant de la mà de Ojeleye i Harper. Sense encert exterior durant tot l’encontre, l'aparició ofensiva de Nunnally en el tercer quart va donar un avantatge al quadre local que el conjunt taronja es va esforçar per recuperar, però els triples de Smith en la recta final ho van fer impossible.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Justin Anderson, Jaime Pradilla i Nate Reuvers. Un mat en transició de Nate va ser la primera cistella taronja en un inici de partit en el qual l'equip serbi va anotar amb facilitat i va ficar en bonus al quadre taronja en dos minuts. Un mat de Avramovic posava el 8-2 abans d'un tir lliure de Reuvers i una safata de Harper que van obrir un parcial que van allargar un triple de Claver i una cistella després de rebot ofensiu de Reuvers per a donar-li la volta al marcador. Kaminsky va tallar el parcial en 0-8 des del tir lliure i Sergio De Larrea va ingressar en la pista per primera vegada en la campanya assistint a Ojeleye per al mat en carrera. L'aler taronja es va tornar a penjar per a mantindre per davant al Valencia Basket fins que un triple de Leday posava el 15-14. Una cistella amb addicional de Semi i un encert en carrera de Harper van trobar continuïtat amb una safata de Claver després de recuperació per a arribar amb 15-21 al final del primer quart.

Un triple de Smith i una acció individual de Avramovic van retallar i van portar al tècnic taronja a parar el partit. Un encert després de rebot ofensiu de Reuvers i una safata de Jones defensaven l'avantatge valencià però Punter s'entossudia a mantindre pegat al quadre local. Una antiesportiva sobre Puerto va suposar una jugada de quatre punts però Punter i un triple de Nunnally li donaven la volta al marcador amb un parcial que posava el 33-29 a tres minuts per al descans. El conjunt local continuava castigant els errors per a allargar el parcial fins a un 11-0 fins que Harper i Ojeleye el van parar des del tir lliure i una safata després de recuperació de Davies ho tornava a igualar. Una cistella en acció individual de Harper esgotant la primera meitat manava el partit al descans amb 35-37.

L'equip serbi va eixir millor després de l'intermedi amb un parcial que van tallar Jones amb una cistella des de la mitjana distància i un triple d'Anderson però que els mantenia per damunt amb els punts de Caboclo. Xabi i un mat en carrera de Pradilla ho tornaven a equilibrar amb l'empat a 46 en arribar a la meitat del tercer quart. Un triple de Ojeleye col·locava una altra vegada per damunt al quadre taronja però Nunnally li ho va retornar i va continuar anotant per a posar una altra vegada a dalt al quadre local malgrat els punts de Harper i Ojeleye per a deixar-ho en 58-52 amb deu minuts per jugar.

L'equip taronja seguia sense trobar l'antídot per a l'anotació de Nunnally, que amb un triple posava el 65-54 a set minuts i mig per al final. Els dos millors de l’encontre per al quadre taronja van aparéixer amb un triple de Ojeleye va suposar un poc d'encert exterior i Harper fabricant-se una cistella en una acció personal que portaven a Obradovic a parar el partit. Amb els seus cinc jugadors espanyols en pista, incloent-hi el jove De Larrea que va assistir a Pradilla per a la canastra, va tractar d'agarrar-se al partit des de la defensa, però un triple de Smith disparava l'avantatge local per damunt de la desena amb quatre minuts per jugar. Port li va retornar l'encert des de darrere de l'arc però Smith va repetir amb el triple i la descaradura de De Larrea no va trobar la recompensa dels punts perquè el partit acabara amb 79-66.