Victoria en l'últim partit de la Liga Regular a la Fonteta (79-66)

13/04/2024

Valencia Basket tanca la seua Lliga Regular com a local amb una victòria a la Fonteta davant un lluitador Baxi Ferrol, al qual va dominar en el marcador però que mai va baixar els braços. Les taronja van donar el colp definitiu en el tercer quart, quan un gran parcial va aconseguir dispara l'avantatge fins prop dels 20 punts. Merritt Hempe va ser la màxima anotadora taronja 14 punts, i Awa Fam la més valorada amb 17 crèdits, mentres la jove jugadora txeca Julie Pospisilova va ser la més destacada amb 21 punts. Les de Rubén Burgos asseguren matemàticament la segona plaça final i completaran la Liga Regular la setmana que ve en pista de Cadi La Seu.

Rubén Burgos va iniciar el partit amb Leticia Romero als comandaments, les ales per a Queralt Casas i Alina Iagupova, amb el joc interior format per Nadia Fingall i Merrit Hempe. Inici trepidant de partit, possessions ràpides, i amb tots dos equips trobant anotacions en els primers 5 minuts. El 9-8 inicial tenia a Hempe i a la txeca Julie Pospisilova com a executores en tots dos costats. Leti Romero va prendre la batuta, i va liderar el primer intent de’espenta taronja, que obligava Lino López a parar-ho amb 16-8.

La segona part del quart portarien a escena a dos noves protagonistes, una per cada bàndol. Per les locals, Nadia Fingall aportaria la seua energia per a continuar fent mal en el joc dinàmic. Davant, Laura Rachel Howard es destapava amb moviments de qualitat al pal malgrat la seua curta altura. En un primer quart de bogeria, l'aparició de Awa Fam i 2 triples d'Elena Buenavida van posar la dosi de joventut i desimboltura necessària per a tancar-ho amb 32-21, completant 10 minuts d'un nivell altíssim per totes dues parts.

En el segon quart, i com semblava lògic, el nivell d'anotació va baixar, no vaig agafar la intensitat ni la intenció de ser agressives en tots dos equips. Va entrar a escena una de les millors jugadores nacionals del moment, la visitant Gal·la Mestres, que començava a veure cércol. En les taronja, Awa continuava fent passos en el seu creixement augmentant la seua presència interior. María Eraunzetamurgil posava la màxima amb el 40-25. En eixe moment, les visitants van reaccionar amb un parcial 0-8 liderat per Claudia Soriano. La mateixa Soriano abandonaria el partit per un colp en el seu rostre just al final del parcial. 2 lliures d'Alba i un triple de Queralt Casas per a estrenar-se en el partit van avortar la reacció ferrolana, i van obligar Lino López a parar-ho per segona vegada (45-33 m.18). Les gallegues van eixir de l'aturada en zona, dificultant l'atac taronja i aconseguint, de mans de Pospisilova i els seus 13 punts, mantindre's amb vida al descans, 46-37.

Després del descans, tots dos equips van eixir amb duresa, tractant d'imposar el seu estil. El dol anotador Hempe vs Pospisipova seguia el seu curs. Les gallegues van baixar la diferència fins a 7 després d'una cistella de l'alacantina Ángela Mataix (54-47), moment en el, que Valencia Basket va impulsar un parcial 8-0 amb triples de Buenavida i Iagupova per a obligar a López a parar-lo (62-47, m.28). Malgrat els intents visitants, este no era més que l'inici d'un gran parcial taronja que amenaçava amb trencar el partit. Els triples de Iagupova, Ouviña i la bona labor sota cércols de Zeta eixamplava la renda, que Alba Torrens deixava en 18 amb un preciós palmeo sobre la botzina (72-54).

En l'últim quart, el tanteig es va reduir en tots dos conjunts (7-8), mantenint-se l'avantatge taronja en guarismes similars durant tot el període, alguna cosa que no desmereix la bona faena mostrada en els tres quarts anteriors.