Bona segona meitat taronja per a sumar en la pista de Covirán Granada (81-88)

14/04/2024

València Basket va patir per a acabar sumant la victòria en la pista del Covirán Granada per 81-88 en un partit en el qual l'equip taronja va eixir bé impulsat pel seu encert en el triple però l'equip local es va mantindre en el partit amb les segones opcions que aconseguia en el rebot ofensiu i després va castigar les onze pèrdues que el quadre valencià va cometre en un molt mal segon quart perquè el Covirán Granada s'anara manant per huit al descans. Valencia Basket va controlar els errors no forçats i va trobar encert ofensiu en el tercer quart per a tornar a ficar-se en el partit i en els minuts calents van aparéixer Ojeleye (17 punts i 8 rebots) i especialment Davies (18 punts) per a posar per damunt al quadre taronja i quan l'equip local apretava en el minut final, Jones (18 punts) per a decidir el partit.

L'entrenador Xavi Albert va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Semi Ojeleye, Jaime Pradilla i Brandon Davies. El base taronja va connectar amb Brandon per a ficar la primera del partit i després Xabi es va escórrer fins a l’anella per a la safata. Un triple de Ojeleye i un mat de Davies van ampliar el parcial d'eixida fins que Cheatham i Felicio posaven el 4-9. El segon triple de Ojeleye i un palmeig de Pradilla col·locaven la renda taronja en la desena en arribar a la meitat del primer quart i malgrat que el quadre local feia mal amb el rebot ofensiu, un triple de Pradilla portava a Pablo Pin a parar el partit. Cheatham assumia el protagonisme ofensiu dels seus i Wiley posava el 10-17 abans d'un triple de Claver al qual va replicar Tomàs amb un altre. Puerto va repetir des de darrere de l'arc però després del seté rebot ofensiu del quart per a l'equip local, Kramer també va encertar amb el triple per al 16-23 al final del primer quart.

Jovic va trobar a Davies en la pintura perquè ficara la primera del segon acte però Wiley i Kramer anotaven per a reduir l'avantatge taronja abans d'un encert de Harper. Una antiesportiva xiulada a Ojeleye va suposar una jugada de quatre punts per al 24-27 a sis minuts per al descans que portava a Xavi Albert a parar el partit. El quadre local va castigar les pèrdues fins a posar-se a un i encara que Jones va convertir en transició després d'una bona defensa, a l'equip taronja li costava anotar i una safata de Felicio posava el 30-29 a tres minuts per a arribar al descans. L'equip granadí continuava aprofitant els errors per a fer créixer el seu avantatge amb un parcial de 11-0 que va tallar Ojeleye anotant en la pintura però que Valtonen va allargar amb l'encert que manava el partit al descans amb 39-31.

La segona meitat va començar amb un 2+1 de Ojeleye i després d'una bona transició, Davies va trobar a Xabi López-Arostegui per a una altra cistella amb addicional. Un triple de Cheatham va ser la primera cistella local de la segona meitat i encara que Xabi li ho va retornar des de la cantonada, Costa també va encertar des de darrere de l'arc. Una acció individual de Jones i un mat en transició de Pradilla van portar a Pin a parar el partit amb un d'avantatge per al quadre local quan no s'havien consumit ni tres minuts de tercer quart. Encara que Davies i Jones trobaven l’anella, Costa i Cheatham defensaven l'avantatge local per a arribar amb 52-48 a la meitat del tercer acte. Dos tirs lliures de Davies i un triple de Jones li van donar la volta al marcador i malgrat que Wiley va anotar, Jones va repetir des de darrere de l'arc. El Covirán Granada retornava els colps però l'energia d'Anderson va trobar a Jovic per a la safata i Claver va assistir a Harper per al triple. Una antiesportiva xiulada a Harper es va quedar en dos punts però Costa va tornar a posar per damunt a l'equip de casa per a arribar amb 64-61 amb deu minuts per jugar.

Davies amb un encert marca de la casa va ficar la primera de l'últim quart i després d'una recuperació, va haver-hi una dura antiesportiva de Tomàs sobre l'intent de mat de Ojeleye que es va quedar en un punt. Un triple de Semi i una cistella en la pintura de Davies tornaven a posar a dalt al Valencia Basket abans d'un triple de Costa que ho empatava a 69 a set minuts del final. Una acció individual de Jones va ser replicat per un palmeo de Felicio i encara que, Anderson només va aprofitar dos dels tirs lliures d'una antiesportiva xiulada a Díaz per posar-li el peu davall en un intent de triple, un encert des de darrere de l'arc de Claver va suposar una jugada de cinc punts per a posar eixa diferència a cinc minuts del final. Davies des de la mitjana distància va retornar els tirs lliures de Kramer i encara que l'alemany va convertir un triple, Ojeleye es va fabricar la cistella i Davies va repetir des de la seua distància fetitxe. Un mat de Cheatham i una cistella de Wiley posaven el 80-82 dins dels últims dos minuts. Ningú va encertar fins que Jones es va fabricar la safata en una acció individual i després va rebre una falta personal per a no perdonar des del tir lliure. Costa es va deixar un des de la personal per al 81-85 ja en l'últim minut i Anderson es va penjar per a allargar la renda taronja. Un tap de Ojeleye va certificar el triomf taronja per 81-88